Een bom in het Nederlandse politieke landschap!

Gisteren maakte Thierry Baudet bekend dat hij zich terugtrok als lijsttrekker bij FVD na een conflict binnen de partij. Zijn steun richting het jonge talent van de partij bleek hem fataal. Hoewel ik niet achter zijn steun richting Freek Jansen (voorzitter van de jongerenbeweging van FVD) sta, kunnen we wel iets leren van Thierry Baudet tijdens deze rel.

De afgelopen dagen is er veel onrust ontstaan na antisemitische en homofobe berichten via WhatsApp-groepen van de jongeren beweging van de partij. Baudet geeft aan die berichten “vreselijk” te vinden maar hij hekelt ook de manier waarop de media en vooral enkele partijgenoten met die mediaberichten om zijn gegaan. Uiteindelijk leidt dit dan tot zijn vertrek.

Het gaat mij hier niet om het vertrek of de politieke gedachtegang van de FVD. Wat mij opviel is dat Baudet de jongerenbeweging niet wilde laten vallen. Hoewel de berichten inderdaad vreselijk zijn, is de uitsproken steun aan jongeren wel iets wat ik binnen finance nog te weinig zie. In de afgelopen jaren heb ik veel jonge talenten gesproken die weg wilden bij hun werkgever (lees: manager) door het gebrek aan steun bij hun ontwikkeling.

Die steun richting jongeren zou ik (uiteraard niet bij dit soort uitwassen) meer willen zien bij financials. Meestal ligt de focus zo sterk op de inhoud dat er geen aandacht is voor bijvoorbeeld de onzekerheid van iemand die zijn of haar eerste baan accepteert. Of voor hoe het nu precies allemaal gaat als je, na jaren studeren, dan die fulltime baan hebt. Het is niet zo makkelijk om direct die lange dagen te maken na een studerend leven.

In dat opzicht kon ik de steun richting talent wel waarderen. Zonder die steun is het heel moeilijk voor talent om te ontwikkelen. Als Baudet ook geleerd had (misschien van zijn mentor toen hij begon) wanneer de steun niet meer gepast was, had dit een bom in de Nederlandse politiek kunnen schelen.

Marco van Rooij

 

Meer over Marco van Rooij
Marco van Rooij is een bedrijfseconoom die na jaren in de finance te hebben gewerkt, merkte dat hij meer voldoening haalde om iemand te laten renderen en groeien. Hierdoor maakte hij de overstap naar recruitment met de focus op finance. Dit geeft hem de kans om financials elke dag te laten groeien in hun rol of de overstap te laten maken naar een rol waarin ze meer voldoening hebben.

Lees ook

Netwerk ontbijtsessie uitgesteld

Het is vast niemand ontgaan, het coronavirus grijpt nog altijd om zich...

Lees meer

Zijn we klaar voor een digitaal leven?

‘’De ontwikkeling van een vaccin is in volle gang’’, ‘’COVD-19 opgedoken bij...

Lees meer

Op weg naar een data gedreven organisatie

Business Intelligence (BI) toepassen op alle afdelingen. Dat is de wens van...

Lees meer