Traineeship Finance & Data

De wereld van de financial verandert waarbij meer en meer data beschikbaar is. Data waarmee organisaties beter in staat gesteld worden te anticiperen op de buitenwereld en zelfs kunnen gaan voorspellen wat er binnen hun scope gaat gebeuren: trends & ontwikkelingen in de wereld van hun klanten of inzichten waarmee de organisatie intern een enorme efficiency slag kan slaan.

Ook bij onze klanten speelt het vraagstuk rondom Data Analytics enorm: het onderwerp komt meer dan regelmatig voor tijdens onze gesprekken met klanten en we zien dat de behoefte aan jonge Data Analisten meer en meer concreet wordt. Tijd om hier vanuit RSG kant op in te spelen dus!

En dat doen we ook: na het nodige voorbereidend werk de afgelopen maanden hebben we later deze week een eerste Selectiemiddag waarbij 4 potentiële Trainees bij ons op kantoor het ‘vuur aan de schenen’ gelegd zal worden. Tijdens deze middag zullen ze in de vorm van een speeddate sessie met alle Business Managers en directie kennis maken en daarnaast een door collega Gert gebouwde Excel test voorgeschoteld krijgen.

Na afloop van deze middag hebben we als team een goed beeld bij de verschillende kandidaten en zullen we besluiten wie we op korte termijn zullen aannemen. Naast deze eerste Trainees zullen we de komende maanden vaker dit soort sessies houden om daarmee in te kunnen gaan spelen op de groeiende behoefte die we rond ons zien.

De RSG Trainees zijn afgestudeerde Bachelor/Master studenten met een opleiding richting Bedrijfseconomie of Accountancy (of andere relevante opleiding richting Finance & Accounting). Kandidaten hebben tussen de 0 en 2 jaar relevante werkervaring en hebben natuurlijk een bovengemiddelde affiniteit met Data & Data Analytics.

Als onderdeel van het Traineeprogramma zal later dit jaar een voor RSG ontworpen Financial Data Expert opleiding starten. Een opleiding die over 1,5 jaar uitgesmeerd wordt en die de Trainees opleidt tot volwaardig Data Professional.

Wanneer je bij jouw huidige opdrachtgever, of binnen jouw netwerk, signalen opvangt waar ons Traineeship op aansluit, neem dan contact op met je Business Manager!

MENU