Mieke

“Beste collega’s,

In de afgelopen maanden heb ik bij de Nieuwjaarsborrel of bij de cursus Business Control al met velen van jullie kennis gemaakt. Per 1 april treed ik nu ook officieel in dienst bij RSG Finance. Via deze weg wil ik graag wat meer over mezelf vertellen.

De afgelopen 3,5 jaar ben ik werkzaam geweest bij Máxima Medisch Centrum (MMC). Hier heb ik verschillende combi-functies vervuld. Ik ben gestart in de rol van Internal Auditor in combinatie met Financieel Stafmedewerker. In die periode heb ik ook de master Accountancy aan Nyenrode met goed gevolg afgerond. In het kader van mijn masterscriptie heb ik toen onderzoek gedaan naar hoe er binnen de Nederlandse ziekenhuissector wordt gecommuniceerd over cybersecurity tussen de Information Security Officer en de RvB en RvT, oftewel hoe bewust zijn de bestuurders en toezichthouders binnen ziekenhuizen zich van de cyberrisico’s die ze lopen. Dat is een erg interessant en zinvol onderzoek geworden, wat uiteindelijk ook weer tot een nieuwe functie binnen MMC heeft geleid. Het afgelopen jaar heb ik namelijk mijn Internal Auditor rol gecombineerd met de rol van Functionaris Gegevensbescherming. Vanuit deze rol was ik intern toezichthouder, adviseur en beleidsontwikkelaar op het gebied van privacy en datasecurity. Dit was ook weer een mooie uitdaging gezien de wijzigende wet- en regelgeving en de toenemende aandacht voor privacy.

Maar na 3,5 jaar is het nu tijd voor een nieuwe stap buiten de ziekenhuissector. Ik wil graag vooruit en me continu blijven ontwikkelen. Hier krijg ik bij RSG volop mogelijkheden voor. Ik heb dus ook erg veel zin om van start te gaan.

Naast deze nieuwe uitdaging, ga ik mezelf dit jaar ook op onderwijskundig vlak verder ontwikkelen. Vanaf september ga ik als freelance docent aan de slag op Nyenrode. Hierbij ga ik het vak BIV – Interne Beheersing doceren. Ook dit is weer een mooie nieuwe uitdaging.

Genoeg over het werk nu 🙂

Ik ben woonachtig in Son en Breugel samen met Frank. In mijn vrije tijd sport ik veel. Van hardlopen, mountainbiken tot aan tennissen. Ook sta ik graag op de ski’s. Naast het sporten, ga ik er in het weekend graag op uit met Frank en met vrienden. Gezellig op stap, uiteten of een weekendje weg. Een goede combinatie dus.

Hopelijk hebben jullie mij zo weer wat beter leren kennen. Ik spreek jullie graag snel weer!”

MENU