Lean Black Belt

Wil jij continu verbeteren? Je eigen ambities realiseren? RSG biedt in samenwerking met FTE Improvery met veel enthousiasme Lean trainingen aan voor iedereen met een grote passie voor continu verbeteren. Onze partner FTE Improvery is officieel geaccrediteerd door het LCS en helpt jou om met de verbeter filosofie je Lean Black Belt certificaat te behalen in slechts 4 trainingsdagen. Op Springest is onze opleiding gemiddeld beoordeeld op een 9,2 door onze eerdere cursisten.

Hoogste accreditatie van Nederland!

De Lean Black Belt training van onze partner FTE Improvery is door Lean Competency System (LCS) officieel geaccrediteerd. De Lean Black Belt training is geaccrediteerd op niveau 2A. FTE Improvery is in Nederland het hoogst geaccrediteerde trainingsbureau op het gebied van Lean.

Wat levert deze training jou op?

Na deze 4-daagse Lean Black Belt training en een door jou uitgevoerde opdracht, ben jij niveau 2A gecertificeerd. Je zult tijdens de training kennis opdoen om continu verbeteren in jouw organisatie naar een hoger niveau te tillen. Deze kennis ga je toepassen in de uit te voeren opdracht. De opdracht bestaat uit een aantal onderdelen:

  • Begeleiden van een nieuw op te stellen OGSM.
  • Het opstellen van een daaruit volgend dashboard.
  • Coaching door jou op het gebruik van het dashboard.
  • Het op een hoger niveau tillen van de vergadervolwassenheid in minimaal één overlegstructuur.

Wij nemen je mee in onze filosofie van voordoen, samendoen en zelf doen. Het resultaat is dat jij je verdiept in de Lean elementen tot het niveau van expert. Jij bent na je opleiding in staat anderen Lean coaching te geven en te ontwikkelen in het toepassen van Lean en Continu Verbeteren. Jij gaat ervoor zorgen dat Lean zich als een olievlek in jouw organisatie verspreidt. En het 5P-model kan je na deze training ook dromen.

Wat ga je doen?

Voor de 4-daagse training zullen we eerst een intakegesprek met je inplannen. Zo leren wij je een beetje kennen en dan kunnen we het programma zo goed mogelijk op jou en je medecursisten afstemmen. Tijdens de training helpen we je door middel van coaching bij je eigen praktijkopdracht. Tijdens de intake kan het handig zijn dat je leidinggevende hierbij aanwezig is. Dat is aan jou!

Dag 1: Toepassing Green Belt kennis en kunde – uitwisselen kennis, tips en tops – uitbreiden Lean en Six Sigma kennis – verdiepen Kotter.
Dag 2: Verdieping OGSM – verdieping KPI’s – verdieping resultaatplan en STMS.
Dag 3: First time right – waardestromen – Agile/ Kanban – procestechnieken.
Dag 4: Lean Leiderschap – Kata Coaching – Gemba Coaching – Kaizen Event.

Wie wordt jouw trainer?

Deze training wordt verzorgd door Arthur Pans of Sybrand Hoekstra. Beide mannen willen altijd continu verbeteren en zijn trainers tot op het bot. Cursisten geven aan dat zij hun kennis op een hele enthousiaste manier kunnen overbrengen. Zij oefenen direct met je zodat jij de materie gelijk in de praktijk kunt toepassen.

Reviews

Enkele reviews van cursisten die jou voor zijn gegaan:

“De Lean Black Belt training van FTE Improvery is een echte aanrader voor iedereen die verder wilt met Lean. Het is heel inspirerend om training te krijgen van Sybrand die met zijn bevlogenheid, positiviteit en kennis en ervaring van deze training een heel waardevolle ervaring maakt. Stukjes praktische theorie die meteen middels discussie en oefeningen uitgediept worden, maken de training heel interactief en effectief. Groot compliment hiervoor!” 

“Mooie training gegeven door ervaren trainers, die de theorie goed kunnen koppelen aan de praktijk. Binnen deze training was er altijd ruimte voor interactie. Je kunt met je vragen terecht en Arthur en Sybrand hebben hier een antwoord. Het waren mooie avonden waarin ik veel geleerd heb en waarbij ik ook gelachen heb, kortom deze training kan ik zeker aanbevelen. En deze training sluit ook zeker goed aan bij de dagelijkse praktijk, dat maakt het zo boeiend. “

Even praktisch

Uiteraard wil je ook de praktische kant weten van deze training. De kosten voor deze training zijn € 2.500,-, excl. BTW. Daarvoor krijg je:

  • Een intakegesprek om je alvast te leren kennen, zodat we de training zoveel mogelijk op je wensen en die van je medecursisten kunnen aansluiten.
  • 4 interessante dagen training.
  • Een theorie examen.
  • Begeleiding en coaching naar certificering.
  • Het meest actuele Lean boek, gebruikt bij de training.
  • Het hoogst gecertificeerde Lean Black Belt certificaat van Nederland, wanneer je:
   • In de praktijk hebt laten zien een nieuw op te stellen OGSM te begeleiden;
   • Je in staat bent om, voortvloeiend uit de OGSM, een dasboard op te stellen;
   • Je laat zien een team te kunnen coachen op het toepassen van het dashboard;
   • Je in staat bent om de vergadervolwassenheid van minimaal 1 overlegstructuur in de praktijk te verhogen conform, de geleerde regels voor effectief vergaderen.

Trainingsdata

Data training november:

  • Woensdag 4 november
  • Woensdag 11 november
  • Woensdag 18 november
  • Woensdag 25 november

Meer informatie?

Heb je vragen over deze opleiding of wil je meer informatie over ons opleidingsprogramma? Mail dan naar opleidingen@rsg.nl en je krijgt zo snel mogelijk antwoord! Natuurlijk zijn wij ook telefonisch bereikbaar via tel: 085-2736170.