Lean Green Belt

Wil jij continu verbeteren? Je eigen ambities realiseren? RSG biedt in samenwerking met FTE Improvery met veel enthousiasme Lean trainingen aan voor iedereen met een grote passie voor continu verbeteren. Onze partner FTE Improvery is officieel geaccrediteerd door het LCS en helpt jou om met de verbeter filosofie je Lean Green Belt certificaat te behalen in slechts 4 trainingsdagen. Op Springest is onze opleiding gemiddeld beoordeeld op een 9,2 door onze eerdere cursisten.

Hoogste accreditatie van Nederland!

De Lean Green Belt training van onze partner FTE Improvery is door Lean Competency System (LCS) officieel geaccrediteerd. De Lean Green Belt training is geaccrediteerd op niveau 1A, 1B en 1C. FTE Improvery is in Nederland het hoogst geaccrediteerde trainingsbureau op het gebied van Lean.

Wat levert deze training jou op?

Na de 4-daagse Lean Green Belt training en een uitgevoerde praktijkopdracht ben jij op niveau 1A, 1B en 1C gecertificeerd. Je begrijpt de aspecten van de lean management filosofie en bent in staat om een aantal basisprincipes en technieken in je eigen praktijk toe te passen. De kennis gaat je helpen bij het uitdragen van het belang van continu verbeteren en het opstarten van verbeterinitiatieven!

We zullen je meenemen in onze filosofie voor doen, samen doen en zelf doen. En het 5P-model kan je na deze training ook dromen.

Je leert tijdens deze inspirerende dagen:

  • zelfstandig een probleemoplossende methodiek (A3’s) uit te voeren.
  • processen in kaart te brengen door het maken van een value stream map en verspillingen te identificeren.
  • zelfstandig verbeteringen te signaleren door gemba walks uit te voeren.
  • mee te werken in de opzet en uitvoering van het management systeem in de eigen werkomgeving.
 • PDCA toe te passen in je eigen werkzaamheden.

Wat ga je doen?

Voor de 4-daagse training zullen we eerst een intakegesprek met je inplannen. Dit is om jou alvast zoveel mogelijk kennis mee te geven voordat je met de training begint. Zo leren we je ook alvast kennen en dan kunnen we het programma zo goed mogelijk op jou en je medecursisten afstemmen. Na de training volgt er ook nog een coachingsgesprek met jou. We helpen je dan graag nog een keer waar je tegenaan loopt in de praktijk en ook zullen we je begeleiden bij het uitvoeren van de praktijkopdracht. In zowel het intake- als coachingsgesprek kan het handig zijn dat je leidinggevende hierbij aanwezig is.

Wat gaan we tijdens de 4 trainingsdagen doen?
Dag 1: Introductie Lean – Lean principes – Urgentie en Ware Noorden – Gemba Walks
Dag 2: Management systeem (KPI-boom, VERI, resultaatplan, overlegstructuur en Short Interval Control) – A3 denken (Problem solving)
Dag 3: A3 coaching – Standaardisatie – Waardestromen (VSM) – Verspilling – Flow/ Pull
Dag 4: Kernoorzaken – Visual Management – Gedrag en overtuigingen

Wie wordt jouw trainer?

Deze training wordt verzorgd door Arthur Pans of Sybrand Hoekstra. Beide mannen willen altijd continu verbeteren en zijn trainers tot op het bot. Cursisten geven aan dat zij hun kennis op een hele enthousiaste manier kunnen overbrengen. Zij oefenen direct met je zodat jij de materie gelijk in de praktijk kunt toepassen.

Reviews

Enkele reviews van cursisten die jou voor zijn gegaan:

“Goede afwisseling tussen theorie en praktijk opdrachten. Arthur neemt je zodoende stap voor stap mee in de wereld van Lean en neem je de materie beter tot je. De tools die ik heb leren kennen pas ik dagelijks nog toe. Dit smaakt naar meer!” Cijfer: 10

“Wat een leuke training. Iedereen kan continu verbeteren, alleen hoe pak je dit aan? De trainers weten deze vraag op een enthousiaste en inspirerende wijze te beantwoorden. Onderdeel van de training is het verbeteren van een praktijkcase uit jouw dagelijkse situatie. Hierdoor wordt de training direct toegepast in de praktijk. De trainers weten de aandacht vast te houden door een goede mix van theorie, praktijkoefeningen en praktijkvoorbeelden.” Cijfer: 9

“Arthur Pans verstaat de kunst om iedereen gemotiveerd te houden, kan goed en duidelijk uitleggen en zorgt dat de aandacht erbij blijft. Zijn training heeft mij goed op weg geholpen hoe ik continu kan verbeteren en problemen aan moet pakken.” Cijfer: 10

Even praktisch

Uiteraard wil je ook de praktische kant weten van deze training. De kosten voor deze training zijn € 2.000,-, excl. BTW. Daarvoor krijg je:

  • Een intakegesprek om je alvast te leren kennen, zodat we de training zoveel mogelijk op je wensen en die van je medecursisten kunnen aansluiten;
  • 4 interessante dagen training;
  • Persoonlijke begeleiding en coaching bij twee A3’s;
  • Een theorie examen;
  • Een coachingsgesprek;
  • Het meest actuele Leanboek;
  • Het hoogst gecertificeerde Lean Green Belt certificaat van Nederland.

Trainingsdata

Data training november:

 • Maandag 2 november
 • Dinsdag 3 november
 • Maandag 16 november
 • Dinsdag 17 november

Data training december:

 • Maandag 7 december
 • Dinsdag 8 december
 • Maandag 14 december
 • Dinsdag 15 december

Meer informatie?

Heb je vragen over deze opleiding of wil je meer informatie over ons opleidingsprogramma? Mail dan naar opleidingen@rsg.nl en je krijgt zo snel mogelijk antwoord! Natuurlijk zijn wij ook telefonisch bereikbaar via tel: 085-2736170.