Lean Master Black Belt

Wil jij continu verbeteren? Je eigen ambities realiseren? RSG biedt in samenwerking met FTE Improvery met veel enthousiasme Lean trainingen aan voor iedereen met een grote passie voor continu verbeteren. Onze partner FTE Improvery is officieel geaccrediteerd door het LCS en helpt jou om met de verbeter filosofie je Lean Master Black Belt certificaat te behalen in slechts 4 trainingsdagen. Op Springest is onze opleiding gemiddeld beoordeeld op een 9,2 door onze eerdere cursisten.

Hoogste accreditatie van Nederland!

De Lean Master Black Belt training van onze partner FTE Improvery is door Lean Competency System (LCS) officieel geaccrediteerd. De Lean Black Belt training is geaccrediteerd op niveau 2B. FTE Improvery is in Nederland het hoogst geaccrediteerde trainingsbureau op het gebied van Lean.

Wat levert deze training jou op?

Na deze 4-daagse Lean Master Black Belt training en een door jou uitgevoerde opdracht, ben jij niveau 2B gecertificeerd. Je gaat tijdens de training nog dieper in op Lean. Je krijg zoveel kennis en ervaring, dat jij in jouw organisatie, de stuwende kracht zal zijn om Lean naar een hoog niveau te tillen.

We staan niet alleen stil bij het verdiepen van Lean, maar helpen je ook bij het omzetten van verbetermogelijkheden in concrete initiatieven. Je bent dus direct bezig met het inzetten van verbeteringen voor jouw organisatie, zoals je dat van een Master Black Belt verwacht. En wij helpen je daarbij! Voor het daadwerkelijk certifiëren op het niveau Master Black Belt, krijg je van ons een praktijk opdracht:

  • Onderzoek uitvoeren op 1 vlak van de Lean Improvery matrix
  • Onderbouw het onderzoek met een studie
  • Verwerk de nieuwe inzichten in een aanpak voor een project
  • Voer dit project in een pilot omgeving uit
  • Presenteer de resultaten
  • Verspreid de nieuwe inzichten

Wij nemen je mee in onze filosofie van voordoen, samendoen en zelf doen. Het resultaat is dat jij je verdiept in de Lean elementen tot het niveau van Master. Jij bent na je opleiding in staat om initiatief te nemen om in jouw organisatie Lean in te zetten of Continu Verbeteren naar een hoger niveau te tillen. Dit kan jij niet alleen zelf, jij kan ook anderen daarin coachen. Je hebt het overzicht, stuurt bij waar nodig en onderhoudt de contacten met management en stakeholders. En het 5P-model kan je na deze training ook dromen.

Wat ga je doen?

Voor de 4-daagse training zullen we eerst een intakegesprek met je inplannen. Zo leren wij je een beetje kennen en dan kunnen we het programma zo goed mogelijk op jou en je medecursisten afstemmen. Tijdens de training helpen we je door middel van coaching bij je eigen praktijkopdracht. Tijdens de intake kan het handig zijn dat je leidinggevende hierbij aanwezig is. Dat is aan jou!

Dag 1: Toepassing Black Belt kennis en kunde – uitwisselen kennis, tips en tops – uitbreiden Lean en Six Sigma kennis – Lean in Japan – Analyseren met de Improvery Matrix.
Dag 2: Verbeterprocessen – Proces van strategiebepaling – Lean Startup – Google Design.
Dag 3: Influencer Model – verbeterplan maken op basis van het Influencer Model.
Dag 4: Waardestroom analyes – eigenaarschap – respect – teamontwikkeling – vervolgstappen.

Wie wordt jouw trainer?

Deze training wordt verzorgd door Arthur Pans of Sybrand Hoekstra. Beide mannen willen altijd continu verbeteren en zijn trainers tot op het bot. Cursisten geven aan dat zij hun kennis op een hele enthousiaste manier kunnen overbrengen. Zij oefenen direct met je zodat jij de materie gelijk in de praktijk kunt toepassen.

Reviews

Enkele reviews van cursisten die jou voor zijn gegaan:

“De Lean Black Belt training van FTE Improvery is een echte aanrader voor iedereen die verder wilt met Lean. Het is heel inspirerend om training te krijgen van Sybrand die met zijn bevlogenheid, positiviteit en kennis en ervaring van deze training een heel waardevolle ervaring maakt. Stukjes praktische theorie die meteen middels discussie en oefeningen uitgediept worden, maken de training heel interactief en effectief. Groot compliment hiervoor!” 

“Mooie training gegeven door ervaren trainers, die de theorie goed kunnen koppelen aan de praktijk. Binnen deze training was er altijd ruimte voor interactie. Je kunt met je vragen terecht en Arthur en Sybrand hebben hier een antwoord. Het waren mooie avonden waarin ik veel geleerd heb en waarbij ik ook gelachen heb, kortom deze training kan ik zeker aanbevelen. En deze training sluit ook zeker goed aan bij de dagelijkse praktijk, dat maakt het zo boeiend. “

Even praktisch

Uiteraard wil je ook de praktische kant weten van deze training. De kosten voor deze training zijn € 2.500,-, excl. BTW. Daarvoor krijg je:

  • Een intakegesprek om je alvast te leren kennen, zodat we de training zoveel mogelijk op je wensen en die van je medecursisten kunnen aansluiten.
  • 4 interessante dagen training.
  • Een theorie examen.
  • Begeleiding en coaching naar certificering.
  • Het meest actuele Lean boek, gebruikt bij de training.
  • Het hoogst gecertificeerde Lean Master Black Belt certificaat van Nederland, wanneer jij je theorie examen en praktijkopdracht goed afrondt.

Trainingsdata

De dagen van de Lean Master Black Belt Trainingen voor 2021 worden binnenkort bekendgemaakt.

Meer informatie?

Heb je vragen over deze opleiding of wil je meer informatie over ons opleidingsprogramma? Mail dan naar opleidingen@rsg.nl en je krijgt zo snel mogelijk antwoord! Natuurlijk zijn wij ook telefonisch bereikbaar via tel: 085-2736170.