Winston Churchill en André Hazes? Niet de meest logische combinatie maar ze kwamen vandaag toch heel dicht bij elkaar

Natuurlijk zal RSG ook geraakt worden door de corona crisis maar ik kijk altijd liever naar de kansen en mogelijkheden. Ik ben nooit voorstander geweest van het strepen van kostenposten als je niet eerst heel goed gekeken hebt naar mogelijkheden om te groeien. Daar komt Winston Churchill naar voren: Never waste a good crisis! Hoe lastig zo’n fase ook is, zo’n fase daagt je ook uit om het eens anders te doen.

Er gebeuren verschrikkelijke dingen om ons heen en ik heb enorm veel respect voor de mensen, zoals in de zorg en logistiek, die extra hard werken om anderen te helpen in deze fase. Maar ik wil niet alleen maar focus leggen op de ellende. Er gebeuren ook hele mooie dingen!

Als ik dat iets persoonlijker maak dan zie ik het team van RSG nog meer naar elkaar toe groeien. Ik zie mensen elkaar bellen, nog meer informeren naar elkaar en naar de familie, elkaar steunen als iemand familieleden verliest, bloemen brengen naar elkaar, recepten voor de lunch delen en nog veel meer. We werken in een dynamische en snelle wereld die heel erg commercieel is en ik denk dat we dit misschien, door alle hectiek van het recruitmentvak, even vergeten waren.

Vandaag was er weer een mooi voorbeeld van elkaar opzoeken. We missen elkaar, willen elkaar zien, die knuffel geven, de high five bij een deal en dat durven we ook tegen elkaar te zeggen.  Dan komt er op een willekeurige dag dit bericht: Ik heb zin in een spontane borrel met muziek van André Hazes en wil jullie zien en horen hoe het gaat. En 10 minuten later zaten we aan de virtuele borrel!

Zo komen Churchill en Hazes bij elkaar! Laat Churchill je herinneren dat je ook kan leren van een crisis en laat Hazes je leren hoe leuk het is om gewoon aandacht voor elkaar te hebben en te genieten van de dingen die je doet. Deze crisis zal ik nooit vergeten maar ik zal ook nooit vergeten hoe hecht we zijn geworden in zo’n korte tijd. Dan nemen we in ieder geval mee voor na deze crisis.

Meer over Marco van Rooij

Marco van Rooij is een bedrijfseconoom die na jaren in de finance te hebben gewerkt, merkte dat hij meer voldoening haalde om iemand te laten renderen en groeien. Hierdoor maakte hij de overstap naar recruitment met de focus op finance. Dit geeft hem de kans om financials elke dag te laten groeien in hun rol of de overstap te laten maken naar een rol waarin ze meer voldoening hebben.

Marco van Rooij RSG

Lees ook

Over RSG

RSG is een Interim-, Advies- en Recruitmentbureau op het gebied van Finance...

Lees meer

Waarom recruitment geen exacte wetenschap is!

Afgelopen maand kwam weer een aflevering van Dreamschool langs. Voor degenen die...

Lees meer

Selectiedag RSG Data Trainees

Op woensdag 17 januari 2018 vond onze eerste selectiedag RSG Data Trainees...

Lees meer