YP Mini Conferentie

Het belooft een jaarlijks terugkerend event te worden: een eigen conferentie vóór YP’s dóór YP’s! In 2018 het spits afgebeten met het thema Millenials. Het thema voor dit jaar is What’s your problem!?

Deze dag gaan we, in samenwerking met RSG, één van de basiselementen van het auditvak weer eens opfrissen: het goed overbrengen van onze auditbevindingen. We hebben de volgende sprekers gevraagd ons daarin mee te nemen:

Peter van Loevezijn: Wat is nu eigenlijk het probleem?
Als auditor wil je maar één ding: dat een interne of externe klant het door jou uitgebrachte advies met overtuiging overneemt. Maar veel adviezen worden niet of onvoldoende onderbouwd. En zonder een goede onderbouwing zien klanten niet in waarom een advies waardevol is en waarom ze het zouden moeten overnemen. Alleen goed onderbouwde adviezen hebben overtuigingskracht en daarmee kans van slagen. Maar hoe pak je dat aan?

Jouri Schoemaker: Life’s a pitch!
Hoe presenteer je jezelf als auditor? Hoe breng je auditbevindingen over aan de opdrachtgever? Een pitch is geen monoloog, maar de start van een dialoog: het gaat om verbinden. Andere doelgroep, andere pitch! Een pitch is niet alleen nuttig bij fysieke dialoog, maar ook online: in mailings, op de website en via sociale media.

We sluiten weer af met een gezellige activiteit en borrel. Net als vorig jaar zullen we de oversteek wagen naar het bowling centrum (op 5 min lopen van het NBC congres centrum). Daar zullen we, onder het genot van een hapje en drankje, kijken of een professionele bowlingcarrière ook nog een optie is…

Programma
13:30 Ontvangst
14:00 Welkomstwoord
14:15 Wat is nu eigenlijk het probleem?
15:45 Pauze
16:00 Life’s a pitch
17:00 – 19:00 Afsluiting & borrel

Bekijk hier de terugblik van de YP Mini Conferentie 2018

Locatie
NBC Congrescentrum, Blokhoeve 1, Nieuwegein

Prijs leden / niet-leden
€0,-
Niet-leden mogen maximaal één keer per jaar deelnemen aan een gratis evenement

PE Punten
3

Doelgroep
Young professionals (t/m 35 jaar)

Aantal deelnemers
Minimaal 20 en maximaal 40 deelnemers

Sprekers

Peter van Loevezijn is marketeer, adviseur en auteur van ‘Wat is nu eigenlijk het probleem?’ Waarover hij ook college geeft aan de RO opleiding in Rotterdam. In dit boek vind je een succesvolle adviesaanpak, gebaseerd op twee beproefde modellen: PROA en OPR. PROA staat voor Probleem, Risico, Oorzaak en Advies, en is bedoeld om een logische redenering van probleem naar advies te presenteren. OPR staat voor Oorzaak, Probleem en Risico, en heeft tot doel de juiste oorzaak voor de PROA te analyseren.

Voor Jouri Schoemaker, Nederlands Kampioen Pitchen en jong ondernemer, is stap één van elk van zijn ondernemingen: de pitch. Zijn filosofie is om zo vroeg mogelijk een idee te pitchen en feedback te vergaren van vrienden, partners en experts. Als ondernemer of ondernemende werknemer ben jij degene die zijn hoofd boven het maaiveld durft uit te steken. Waarna de experts op jou zullen reageren en jullie samen het concept zijn juiste richting kunt geven.

Event

YP Mini Conferentie

September 25, 2019

13:30