Interim Professional Mieke de Lepper over haar aanloop naar zelfstandige

“De stap naar zelfstandige werd een stuk eenvoudiger dankzij RSG”

10 januari, 2020

Met het idee als Freelance Interim Professional te beginnen, speelde ik al een tijdje. Vooral vanwege de flexibiliteit. Ik heb het alleen altijd best spannend gevonden om die stap te zetten. Je geeft veel zekerheid op en moet ineens zelf opdrachten binnenhalen. Bovendien wilde ik eerst helemaal zeker weten dat de interim-wereld iets voor mij was. Er eerst van proeven, voordat ik zo’n belangrijke keuze zou maken. Bij RSG kreeg ik die kans.

Wil je weten of werken bij RSG ook iets voor jou is? Vraag dan vrijblijvend een gesprek aan.

Of bekijk hier onze openstaande vacatures.

Van studie naar werk

Na mijn afstudeerstage Accountancy bij BDO Accountants & Adviseurs te hebben gedaan, bleef ik daar hangen. Ik werkte voor veel verschillende klanten tegelijk en merkte op een gegeven moment dat ik meer feeling wilde krijgen met een bedrijf, door te werken voor één werkgever. Dat werd het Máxima Medisch Centrum (MMC). Ik heb daar 3,5 jaar gewerkt binnen verschillende functies. Meer aan de financiële kant, maar ook op het gebied van Internal Audit en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Er was een goede klik en ik kon direct beginnen aan een opdracht!

Interim ervaring opdoen via RSG

Na langere tijd voor één organisatie te hebben gewerkt, zocht ik wat meer afwisseling. Het leek mij leuk om kortere opdrachten voor verschillende werkgevers te doen. Ik wilde een bedrijf alleen wel écht leren kennen, dus het moest voor minimaal twee à drie maanden zijn. In de toekomst wellicht als zelfstandige, maar dan wel met de nodige ervaring op zak. Toen een oud-collega van het MMC mij wees op RSG Finance en hun werkwijze, was ik gelijk enthousiast. Ik zou via hun grote netwerk opdrachten kunnen uitvoeren voor verschillende bedrijven binnen de unit Audit, Risk & Compliance. Het kennismakingsgesprek was heel positief, er was een goede klik. Bovendien bleek dat ze al direct een concrete opdracht voor mij hadden. Superleuk!

Goede begeleiding

Drie jaar ben ik bij RSG in loondienst geweest. In die periode heb ik vier opdrachten bij vier verschillende organisaties uitgevoerd, van twee maanden tot bijna een jaar. Vooral de diversiteit vond ik erg leuk. Niet alleen van de werkzaamheden per opdracht, maar ook van de collega’s. Je leert zóveel nieuwe mensen kennen. Natuurlijk kan het best even wennen zijn om als nieuweling binnen een hecht team te komen, maar ik vind het eigenlijk alleen maar leuk. Je wordt dan ook wel heel goed begeleid vanuit RSG. Zo kreeg ik bijvoorbeeld een opleiding aangeboden die gericht was op de relatie met een opdrachtgever. En met mijn vaste business manager had ik regelmatig contact tijdens een opdracht. Hij was heel betrokken, ik kon hem altijd bellen. Daarbij volgde na elke opdracht een evaluatie waarin we bespraken wat goed was gegaan en wat minder. Heel waardevol voor een volgende opdracht.

Meedenken en samenwerken

Wat ik heel prettig vond, is dat er voortdurend met me werd meegedacht door RSG. Ik geef ook les op Nyenrode Business Universiteit en er werd altijd gezorgd dat ik dat prima kon combineren met mijn interim opdrachten. Ook toen ik een periode extra uren lesgaf en dus drie dagen voor RSG wilde werken in plaats van vier, was dat geen enkel probleem. Sterker nog: ze keken samen met mij hoe we gezamenlijk konden inspringen op het onderwerp AVG. Doordat ik daar op Nyenrode onderzoek naar heb gedaan en door mijn werkervaring bij MMC, heb ik daar de nodige kennis over en vind ik het leuk om mij daarmee bezig te houden. Dit was voor RSG een nieuw onderwerp waarop zij niet eerder opdrachten had ingevuld. Gezamenlijk hebben we de mogelijkheden bekeken en dit heeft voor mij tot twee mooie opdrachten geleid. Dat een werkgever zich zo voor je inzet, vind ik heel bijzonder.

Snel schakelen

In juni 2019 was mijn laatste dag bij RSG, dus ik ben druk bezig met het werven van mijn eerste opdracht. Natuurlijk zijn er mensen die me vragen: “Heb je nog niets? Word je daar niet zenuwachtig van?” Maar nee, dat heb ik helemaal niet. Ik weet inmiddels hoe het werkt in de interim-wereld. Het is heel snel schakelen, niet maanden vooruit plannen. Als ik iets hoor van een nieuwe opdrachtgever, is de kans groot dat ik de week erop al moet beginnen.

Zelfverzekerd aan de slag

Bang dat ik zonder werk kom te zitten, ben ik niet. Door de ervaring die ik de afgelopen twee jaar heb opgedaan, ben ik juist een stuk zelfverzekerder geworden. Ik heb een behoorlijk netwerk en een mooi cv kunnen opbouwen. Bovendien blijf ik contact houden met RSG. Ik had de directeur, Ivo, toevallig gisteren nog aan de telefoon. Het zou goed kunnen dat mijn eerste opdracht als zelfstandige er één wordt vanuit RSG. Dat zou ik wel extra speciaal vinden, want zij hebben er toch mede voor gezorgd dat ik deze stap heb durven zetten. Een stap waar ik heel veel zin in heb!

Benieuwd wat RSG voor je kan betekenen en waar het bedrijf voor staat?

Bekijk hier de RSG-animatievideo

Wil jij net als Mieke aan de slag als zelfstandige, maar durf je de stap nog niet te zetten? Bij RSG proef je van de interim-wereld en bouw je een mooi cv op. Vul voor meer informatie onderstaand formulier in.

Wil jij ook de volgende stap maken?

Laat hieronder jouw gegevens achter en wij zorgen ervoor dat je in contact komt met de persoon die jou verder kan helpen.