Jeffrey de Roock over zijn aanloop naar senior controller

“Via RSG heb ik mij kunnen ontwikkelen van Accountant naar Controller”

10 januari, 2020

Tijdens en na mijn duale studie Accountancy, werkte ik jarenlang bij Deloitte. Daarna sloeg de twijfel toe: zou de functie van Controller mij misschien beter passen? Het leek mij leuk om meer toekomstgericht bezig zijn in plaats van het terugkijken dat je als Accountant doet. Ik merkte echter dat als je eenmaal hebt gekozen voor een vak, je niet meer zo snel van die stempel afkomt. Om een iets andere richting in te slaan, viel toen niet mee. Dat RSG mij de kans heeft gegeven te proeven van het vak controller, daar ben ik nog steeds erg blij mee.

Wil je weten of werken bij RSG ook iets voor jou is? Vraag dan vrijblijvend een gesprek aan.

Of bekijk hier onze openstaande vacatures.

Combinatie van Accountant en Controller

Het gemeentelijk domein en de zorg hebben mij altijd getrokken. Bij Deloitte ben ik zeven jaar binnen deze sector werkzaam geweest en dat ik hierin verder wilde, was een ding dat zeker was. Of dit als Accountant of Controller zou zijn, moest dus alleen nog blijken. Toen RSG mij benaderde en mij in het kennismakingsgesprek voorstelde om mijn tijd 50/50 te verdelen tussen accountancy- en controlwerkzaamheden, werd ik daar direct heel blij van. Op deze manier kon ik doen waar ik al ervaren in was en er tegelijkertijd achterkomen of het werken als controller wat voor mij was.

Als ik zelf opdrachten binnenhaalde, kreeg ik een bonus

Flexibel Vennoot Model

Dat ik mij bij RSG ook van mijn commerciële kant kon laten zien, maakte de combinatie helemaal perfect. Dankzij het Flexibel Vennoot Model was ik niet alleen bij RSG in loondienst, bovenop mijn loon kreeg ik ook een procentuele bonus per maand, afhankelijk van hoe declarabel ik was en hoeveel opdrachten ik zelf binnenhaalde. Dit werd altijd online bijgehouden, zodat ik een duidelijk overzicht had dat ik altijd kon bekijken. Ik vond het erg leuk om zelf achter opdrachten aan te gaan en dat ging gelukkig ook heel goed. Voor mij de ideale manier om mij ook op commercieel gebied te ontwikkelen.

Benieuwd wat RSG voor je kan betekenen en waar het bedrijf voor staat?

Bekijk hier de RSG-animatievideo

Leerzame werkplekken

Vier jaar ben ik in loondienst geweest bij RSG. Voor Ernst & Young en BDO Accountants voerde ik opdrachten uit op het gebied van accountancy en mijn werkzaamheden voor het Commissariaat voor de Media waren meer op het gebied van control. In dat laatste geval ging het dus echt om ‘training on the job’. En met succes, want ik werd teruggevraagd. Bij alle drie de opdrachtgevers overigens. Bang om zonder werk te zitten, ben ik nooit geweest. Mijn jaren bij RSG werden eigenlijk als vanzelf heel goed gevuld. Bij elke opdrachtgever had ik het dan ook erg naar mijn zin. Ik zat goed op mijn plek, daar zorgde RSG wel voor. Er werd altijd heel goed met mij meegedacht over mijn ontwikkeling en welke stappen daarbij hoorden.

Senior controller

Toen ik zo’n anderhalf jaar geleden werd benaderd voor de functie van senior Controller bij verslavingsinstelling Novadic-Kentron, wist ik eigenlijk direct: dit is wat ik wil! Ik had bij genoeg bedrijven een kijkje in de keuken genomen en de ervaring op zak die ik wilde. Bij het Commissariaat voor de Media had ik geleerd wat het inhoudt om te werken binnen een politieke omgeving en ik had eerste stappen kunnen zetten in het aansturen van een team. Bovendien had ik ervaring opgedaan om de verantwoordelijkheid te nemen voor de p&c cyclus. Ik merkte aan alles dat ik klaar was voor deze baan. En dat ik ook werd aangenomen, was natuurlijk super!

Zelfverzekerd presenteren

Ik zal niet zeggen dat solliciteren eenvoudig is, maar doordat je het bij RSG regelmatig doet, doe je het wel met steeds meer vertrouwen. Elke keer zo’n proces meemaken, is heel leerzaam. Vaak zit je met mensen aan tafel die hoge posities bekleden, dus de gesprekken zijn van een bepaald niveau. Je wordt steeds zelfverzekerder in jezelf presenteren, en daar heb je heel veel aan. Het heeft zeker bijgedragen aan de stappen die ik in mijn carrière heb gemaakt, om zo op mijn huidige werkplek terecht te komen.

Goed contact

Van ‘uit het oog, uit het hart’ is bij RSG absoluut geen sprake. Ivo, de directeur, belt mij nog regelmatig. Over hoe het thuis gaat, maar ook met mijn carrière. Die betrokkenheid vind ik heel mooi, dat zie je niet bij elk bedrijf. Bij RSG heb ik die altijd gevoeld. Niet alleen omdat er goed met me werd meegedacht over mijn ontwikkeling, er werd ook van alles gedaan om de werknemers echt onderdeel te laten voelen van de organisatie. Zo werden er regelmatig events en borrels georganiseerd, en gingen we met het hele team een lang weekend naar Italië om het tienjarig bestaan van RSG te vieren. Superleuk dat je dat als werkgever op zo’n manier deelt met je werknemers. Dat zegt wel iets over een organisatie. En dat ze zelfs nu nog zorgen dat ze me niet uit het oog verliezen, vind ik erg bijzonder.

Wil jij net als Jeffrey een goede baan binnen een organisatie waarmee jij affiniteit hebt? Maar zou je eerst graag ervaring opdoen binnen uiteenlopende bedrijven om er zo ook achter te komen wat je precies wil? Via RSG proef je van de werkzaamheden die jouw ontwikkeling nodig heeft en bouw je een mooi cv op. Vul voor meer informatie onderstaand formulier in.

Wil jij ook de volgende stap maken?

Laat hieronder jouw gegevens achter en wij zorgen ervoor dat je in contact komt met de persoon die jou verder kan helpen.