Minibrew 3

Onze collega Simme Willemsen is op 30 oktober 2017 gestart bij MiniBrew, hieronder vertelt hij over hoe hij zelf deze opdracht binnen gehaald heeft.

Het concept van de ‘flexibele vennoot’ bij RSG sprak mij in de eerste gesprekken meteen aan. Het voelde op een prettige manier dat ik medeverantwoordelijk zou zijn voor mijn rol binnen RSG. Niet alleen op gebied van vaktechnische vaardigheden, maar ook op commercieel gebied. Vooral in de wereld van detachering denk ik dat je hiermee, hoe lastig dat soms kan zijn, een team gevoel creëert.

Begin 2017 begon mijn eerste opdracht bij RSG. Dat ging op een andere wijze dan normaliter het geval is. Mijn vorige werkgever vroeg mij, letterlijk een half uur nadat ik had opgezegd, of ik nog een aantal maanden onder de vlag van RSG bij hun kon blijven werken. Omdat ik daar altijd met plezier heb gewerkt was het, ondanks mijn bewuste vertrek naar RSG, voor mij geen moeilijke keuze. Mijn eerste 7 maanden bij RSG waren daarmee een feit. Daarna brak voor mij een rustige periode van 2 maanden aan waarin ik even op ‘de bank’ terecht kwam. In die periode was ik regelmatig op kantoor in Eindhoven te vinden. In een periode met een moeilijkere markt vond ik het echter helemaal niet vervelend om mee te helpen zoeken naar een opdracht. Ik kreeg het gevoel mijn stem daarin te laten gelden. Iets wat in mijn optiek belangrijk is en door RSG ook als belangrijke overweging wordt mee genomen bij het vinden van een nieuwe opdracht.

Via een connectie van mij kreeg ik te horen dat er een functie als financial controller bij een startup opgezet zou gaan worden. De functieomschrijving en het type onderneming sprak mij direct aan, daarom heb ik gereageerd op de functie. De rest is geschiedenis. Mijn tweede opdracht had ik hierbij ook zelf geregeld. Dit is natuurlijk niet iets wat ik van tevoren had verwacht, maar ik ben van mening dat een combinatie van commerciële interesse en oprechte vakinhoudelijke interesse een constructief kan vormen bij het vinden van een nieuwe opdracht die het beste bij mij past. De overtuiging dat ik achter het concept van RSG staat en daadwerkelijk geïnteresseerd bent in hetgeen ik aan het zoeken was maakte dat ik mezelf hiervoor niet hoefde te motiveren, maar dat dit vanzelf ging.