Rieky

Ik ben Rieky, 36 jaar. Ik woon in Leende samen met mijn vriend Edwin en mijn 3 kinderen Lise (3), Dries (2) en Puck (0). Naast leuke dingen doen met mijn gezin ga ik in mijn vrije tijd graag uit eten of naar feestjes, kijk ik Formule 1 en ik ben al 30 jaar een hele fanatieke handbalster.

In januari 2016 ben ik bij RSG gestart na ruim 12 jaar lang in de Accountancy te hebben gewerkt (EY en Mazars). Op dit moment werk ik via RSG bij ASML als manager Consolidation and (Integrated) Reporting.

Daarnaast ben ik bij RSG lid van de stuurgroep Opleidingen en ben ik praktijkstagebegeleider voor mijn collega’s bij RSG die bezig zijn met het praktijkgedeelte van de RA studie.

Waarom heb je zelf destijds de overstap naar RSG gemaakt?

Ik was klaar met de accountancy dus ik wilde graag iets anders doen, al wist ik niet precies wat. Daarnaast had ik veel klanten in de Randstad dus ik reisde veel en mijn netwerk in de regio Eindhoven was een stuk kleiner dan mijn netwerk in de regio Den Haag.

Omdat ik inmiddels moeder was van 2 kinderen, wilde ik dicht bij huis gaan werken. Ik had natuurlijk richting Den Haag kunnen verhuizen, maar als echte Brabander was dat geen optie en dus ging ik op zoek naar iets in de regio Eindhoven.

Ik besloot om verschillende bureaus te bezoeken om te gaan oriënteren wat voor vacatures bij mij zouden passen. En na een gesprek met Michael en Ivo, zei Ivo: “Kom bij ons werken, dan zie je van alles en kun je voor jezelf kijken wat je echt leuk vindt”. Ik heb daar één nacht over nagedacht en toen meteen de knoop doorgehakt!

Zijn jouw verwachtingen die je toentertijd had uitgekomen?

Het eerste wat ik zei toen ik mijn contract ging tekenen was, dat het mij niet uit maakte wat ik moest gaan doen, maar zeker geen accountancy meer. Jullie kunnen vast raden wat mijn eerste opdracht was… juist accountancy! Maar ik moet zeggen, als interim professional was dat best leuk en een aanzienlijk minder hectisch dan voorheen en Witlox – Van den Boomen is een leuk bedrijf. Maar ik merkte al snel dat ik vooruit wilde, ik wilde verder groeien en ik wilde een leidinggevende functie uitvoeren, ik wilde managementtaken uitvoeren en meer beslissingen kunnen nemen.

Ik heb weleens mijn twijfel uitgesproken of dat wel kon als interim professional. Dat is meteen opgepakt bij de zoektocht naar de volgende opdracht. Dus ja, mijn verwachtingen zijn uitgekomen, ik heb al verschillende bedrijven gezien, ik doe relevante ervaring op in de business, ik heb ook als interimmer een leidinggevende functie en ik heb mijn plannen al uitgezet om nog verder te groeien de komende jaren. En het belangrijkste, ik kan het nog steeds combineren met mijn hectische job als moeder.

De 3 kernwaarden van RSG zijn deskundig, betrokken en daadkrachtig. Hoe zie jij dat terug in jouw dagelijkse contact met (de medewerkers van) RSG?

Ik vind RSG een hele leuke en zeker deskundige groep mensen, zowel de interimmers als de collega’s op kantoor. Ik merk dat alle bedrijven waar ik tot nu toe heb gewerkt, zeer tevreden zijn over RSG.

We hebben ook allemaal gemerkt dat RSG het laatste jaar werkt aan het verder professionaliseren en formaliseren van zaken. Ik vind dat dit in een bepaalde mate zeker nodig is. Maar wanneer je uit de accountancy komt, waar alles heel erg geformaliseerd is, het ook wel lekker is wanneer het net even iets minder is!

In januari heb ik heel veel gewerkt en dat was pittig. Ik geloof dat ik in die periode ten minste 1 keer per dag van Muriel, Stefanie, Ellen of iemand anders van RSG wel een berichtje kreeg of ik nog overeind stond. En vorig jaar zat ik net 1 dag thuis met zwangerschapsverlof en er stond al een grote bos bloemen op de tafel, dus betrokkenheid: check!

En daadkrachtig. Ik weet dat wanneer ik aangeef bij Muriel hoe ik over zaken denk en wat ik graag zou willen, zij zich hard zal maken om dit voor elkaar te krijgen.

Verder zit ik zoals gezegd in de stuurgroep Opleidingen van RSG. Ook daar merk ik dat als we bedacht hebben dingen te gaan doen, dat ook daadwerkelijk uitgevoerd wordt.

Waar zit voor jou het verschil tussen RSG Finance en andere partijen? Of hoe zie jij de toegevoegde waarde van RSG en heb jij hier ook een rol in?

Ik moet zeggen dat ik dit wel een lastige vraag vind. Ik weet niet zo goed hoe het er bij andere partijen aan toe gaat. Ik heb in mijn huidige rol wel wat meer te maken met andere partijen, dus ik kan wel zeggen wat ik denk.

Ik denk dat dit vooral is dat RSG meer probeert de match te maken tussen bedrijf en persoon. Dus als er een vacature voorbijkomt niet zomaar iedereen aanbieden maar meer kijken naar wat past bij een bedrijf. En andersom, wanneer een vacature langskomt, deze met de mogelijke kandidaten bespreken (“is dit wat je wilt?”) en het ook eerlijk te zeggen als zij denken dat het niets voor jou is.

Ook probeert RSG het ‘RSG-gevoel’ te creëren. Door RSG-activiteiten te organiseren, komen de interimmers meer met elkaar in contact en ontstaat een collegiale band (daar hebben de 4 dagen Italië ook zeker aan bijgedragen). Ik merk bij collega’s die bij andere organisaties werken dat zij veel minder binding hebben met hun werkgever.

Ik denk dat je daar zelf ook een rol in hebt. Alleen al door aanwezig te zijn natuurlijk bij activiteiten en actief mee te doen. Maar ook bij het bedrijf dat je werkt. Als ik aan een opdracht begin, probeer ik zo snel mogelijk te integreren bij dat bedrijf. En niet alleen bij mijn eigen afdeling, maar ik probeer zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen te leren kennen, zodat ze snel weten wie ik ben en wat ik kom doen. Ik wil niet gezien worden als een interimmer, maar als ‘one of the guys’. En dat is volgens mij ook wat bedrijven vaak leuk vinden aan de RSG’ers.

Wat zou je nieuwe collega’s mee willen geven?

Maak op tijd bespreekbaar wat je vindt en waar je naartoe wilt! Wat daarbij helpt is om regelmatig aan te sluiten bij één van de events of kwartaalborrels.

Hier leer je je collega’s beter kennen en ook omgekeerd: je collega’s leren jouw beter kennen, waardoor je elkaar makkelijker weet te vinden wanneer je inhoudelijke vragen hebt of wanneer je klaar bent voor een nieuwe opdracht. En niet onbelangrijk: het is altijd enorm gezellig!