Barbara Fons: “Door te kijken wat een persoon drijft en waar iemand ook écht gelukkig van wordt, probeer ik telkens weer het verschil te maken in mijn werk”

Barbara is 23 jaar en recent afgestudeerd als toegepast psycholoog. Met een achtergrond in psychologie en HRM komen nu alle elementen samen in de recruitmentbranche. Ze vond haar eerste baan bij RSG. 

Al vanaf kinds af aan heb ik altijd de drive en ambitie gehad om mensen vooruit te willen helpen. Uit ervaring weet ik dat ik soms moet knokken, maar dat ik er uiteindelijk met een grote dosis motivatie altijd wel kom. Na het afronden van de middelbare school, startte ik met de opleiding HRM. De menselijke kant vond ik erg interessant en ik wilde hier nóg meer van weten. Ik wilde naar een dieperliggende laag kunnen kijken en switchte naar de studie toegepaste psychologie. Mijn hbo-opleiding was erg praktijkgericht en hierdoor kon ik ontdekken wat ik wel, maar ook vooral niet wilde en welke richting het beste bij mij past.

Dynamische werkomgeving
Ik vond mijn gouden match bij de uitstroomrichting Arbeid en Organisatie. Het dynamische karakter van het bedrijfsleven heb ik voor het eerst mogen ervaren bij Rabobank, waar ik mijn afstudeeropdracht deed. Ik onderzocht intern de medewerkersbetrokkenheid: wat maakt dat mensen met plezier naar hun werk gaan? Waar komen zij iedere ochtend hun bed weer voor uit? Ik kreeg ontzettend veel energie van mijn werkzaamheden hier en daardoor wist ik dat het bedrijfsleven de plek is waar ik wilde zijn. Door te sparren met collega’s konden we elkaar weer verder vooruithelpen en daardoor groeide ik ook weer in mijn werk.

Mijn baan bij RSG
Via LinkedIn ben ik terecht gekomen bij RSG. In de recruitment branche en in mijn rol als Talent Manager komt alles samen. Ik kan mensen verder brengen, doordat ik ga kijken naar wat er onder de spreekwoordelijke ijsberg ligt. Ik maak het verschil door te kijken naar wat de mens drijft en waar iemand echt gelukkig van wordt. Door mijn studie psychologie heb ik geleerd om de onbewuste laag van de mens boven tafel te krijgen, want dat is uiteindelijk waarvoor je graag naar je werk gaat. Ik vind het geweldig dat ik de kennis die ik tijdens mijn studie psychologie heb opgedaan, nu zo gericht kan inzetten. In de toekomst wil ik graag mijn werk als recruiter verder uitbreiden met een stuk coaching en begeleiding van onze professionals. Zo kan ik nog beter faciliteren in het vooruithelpen van mensen, iets waar ik al vanaf kinds af aan blij van word.

Lees ook

Bart Wenting: “Dit is waarom ik mijn praktijkopleiding tot RA heb afgerond bij RSG”

Interim Professional Bart Wenting over het afronden van zijn praktijkopleiding bij RSG. ...

Lees meer

FD GAZELLEN AWARD 2017

Ook dit jaar mogen we onszelf trotse winnaar noemen van een FD Gazellen...

Lees meer

Inzet Octogram bij webinar communicatie

Afgelopen woensdag kregen onze finance professionals een webinar over communicatie. Dit werd...

Lees meer