Op weg naar een data gedreven organisatie

Business Intelligence (BI) toepassen op alle afdelingen. Dat is de wens van Synthon. Mirjam Leseman zet het komende jaar een datawarehouse op, maakt dashboards, richt een nieuwe declaratietool in en zorgt ervoor dat BI toepasbaar wordt op alle afdelingen.

Verandering is noodzakelijk

Dat data belangrijk is en waardevolle informatie bevat, weet iedereen. Toch wordt er vaak maar weinig mee gedaan. Zo ook bij Synthon. Tot nu. De komende jaren zal BI op alle afdelingen bij Synthon worden toegepast. Maar waar begin je? Hoe maak je de juiste keuze voor een BI-tool? Door research te doen, plussen en minnen met elkaar af te wegen en een gap-analyse te maken wordt duidelijk welke BI-tool de beste optie is voor Synthon. Om inzicht te krijgen, efficiënter te werken en data te visualiseren is het noodzakelijk om oude systemen te vervangen of uit te breiden met nieuwe software.

Scherp inzicht in data

Ik ben goed in puzzelen en krijg energie van het maken van analyses. Mijn toegevoegde waarde is dat ik kennis heb van verschillende gebieden. Ik kan programmeren en heb dankzij het Data Professional Programma bij RSG ook kennis van data. Met mijn scherpe inzicht weet ik al snel waar we naar toe moeten en welke stappen nodig zijn om daar te komen. Ik doe voor Synthon onderzoek naar de beste softwaretool die wij kunnen gebruiken voor Business Intelligence (BI) en Corporate Performance Management (CPM). Wanneer de juiste tool gekozen is, ga ik analyses maken, dashboards inrichten en het datawarehouse opzetten.

Eerste stappen zijn gezet

Mijn gemaakte analyses voor de juiste softwaretool voor Synthon liggen nu bij de CFO. De declaratietool is inmiddels gekozen mede door mijn analyses. Zolang er nog geen softwaretool gekozen is, ligt mijn focus op het inrichten en introduceren van de declaratietool en het dynamisch en efficiënt maken van financiële reports. Daarna ga ik een datawarehouse opzetten en de softwaretool inrichten zodat er uiteindelijk voor alle afdelingen binnen Synthon analyses en visualisaties gemaakt kunnen worden. Mijn doel is om met deze analyses Synthon nieuwe inzichten te geven. Met veel enthousiasme zet ik mij het komende jaar in voor Synthon, op weg naar een data gedreven organisatie.

Lees ook

RSG sponsorrun

We zijn van start met de RSG-sponsorrun! Deze week lopen onze professionals...

Lees meer

RSG is verhuisd!

We hebben groot nieuws, RSG is verhuisd! We hebben ons kantoor op...

Lees meer

Kick Off opleiding “Certified Business Control”

Vanavond wederom een nieuwe opleiding die via RSG Finance van start gaat!...

Lees meer