Ovidiu: “ik ga altijd op zoek naar de ‘Why’ van een organisatie”

Ovidiu is programma- en changemanager en momenteel is hij via RSG werkzaam bij Dufry. Continu verbeteren en transformaties in goede banen leiden geeft hem ontzettend veel energie. Met veel enthousiasme vertelt hij over zijn werk.

Al vanaf jongs af aan wil ik alles onderzoeken, begrijpen en waar mogelijk verbeteren, dat zit gewoon in mijn nieuwsgierige aard. Ik ben dan ook trots dat ik van mijn passie mijn werk heb kunnen maken. Als projectmanager ga ik altijd op zoek naar de ‘why’ van een organisatie. De ‘why’ van een organisatie staat voor de toegevoegde waarde (normen, waarden en doel) die men wil brengen in de maatschappij. Deze why is essentieel in de transformatie bij een organisatie.

Ik wil probleem- en vraagstukken begrijpen én verbeteren. Transformaties begeleiden en organisaties helpen om continu te verbeteren. Ik opereer op alle niveaus binnen de organisatie: operationeel, tactisch en strategisch en dat spreekt mij enorm aan in mijn werk.

Natuurlijk zijn er ook uitdagingen. Ik verbeter graag, maar we mogen ook niet vergeten dat overal mensen achter zitten. Veranderingen vinden mensen vaak spannend. Hoe gedreven je ook bent, van nature willen mensen toch het liefst veilig in hun comfortzone blijven. Aan mij de taak om mensen ook écht mee te krijgen in een transformatie.

Iedereen wilt waarde toevoegen
Als projectmanager begeleid ik veranderingen van concept tot uitvoering. Ik ben een ‘people person’ en neem de mensen van alle niveaus in de organisatie mee in het proces. Vanaf de start kijk en denk ik mee met de organisatie. Waar willen we staan over 5 of 10 jaar en wat is daar dan voor nodig? Een succesvolle verandering begint als op alle niveaus van een organisatie wordt begrepen waarom dit nodig is en wat er op individueel niveau gedaan kan worden om tot een collectief succes te komen. Ik geloof dat iedere persoon gedreven wordt door zijn of haar toegevoegde waarde aan iets groters. De vertaalslag van deze verandering op alle niveaus van een organisatie te ondersteunen is wat mij drijft.

Migratie manager bij Dufry
Bij Dufry werk ik als migratie manager. In het kort, het is aan mij de taak om de transactionele proces binnen het Finance domein te verplaatsen van een specifiek land naar het Shared Service Center in Eindhoven. Dit doen we middels een standaard framework en scope wat duidelijk is voor iedereen. Wat deze rol uitdagend maakt is de vertaalslag op individueel niveau van de toegevoegde waarde van de migratie die weer voortvloeit uit de strategische richting van Dufry.

Daarnaast geeft het analyseren van deze processen een inzicht in het reilen en zijlen van de finance organisatie. Dit geeft mij weer de mogelijkheid om verbeterpunten aan te brengen vanuit mijn eigen ervaringen en inzichten. Zo probeer ik op mijn beurt weer toegevoegde waarde te geven vanuit mijn kant en dat is mijn ‘WHY’.

Lees ook

Tim Kesler: “RSG draagt bij aan mijn ambitie om zzp’er te worden”

Interim Professional Tim Kesler over RA nieuwe stijl via RSG en zijn ambitie als...

Lees meer

De inzet van data analisten in de publieke sector

De financial in de publieke organisatie ontkomt niet meer aan een duidelijk...

Lees meer

Jubileumfeest IIA 20 jaar

IIA Nederland bestaat dit jaar 20 jaar en daarom vierden zij dit...

Lees meer