“Blijf in beweging en investeer in jezelf”

Duurzaamheid staat bij Erik van Oorschot hoog in het vaandel. Niet alleen vanuit milieuoogpunt, maar ook als het gaat om het opbouwen van duurzame samenwerkingen op carrièregebied. Momenteel is Erik via RSG werkzaam bij Molex als Senior Accounting Controller en hij vertelt graag meer over zijn werk en duurzame keuzes op carrièregebied.

Al vanaf jongs af aan ben ik bezig met groei. Door te investeren in mijzelf, opleidingen te volgen en in beweging te blijven. Ik voel mij dan ook als in vis in het water bij een organisatie die continu in beweging is. Molex biedt mij de mogelijkheid om te werken in een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is. Lang stilstaan, is er niet bij.

Ik krijg enorm veel energie van een dynamische werkomgeving en het overdragen van mijn kennis. Ik help graag mensen en zie mijzelf dan ook als verbindende factor binnen de organisatie. Ik vind het belangrijk dat iedereen beschikt over de voor hem relevante informatie en kan dus de mens en het proces goed met elkaar te linken. Dit sluit naadloos aan op mijn rol als Senior Accounting Controller bij Molex. De organisatie is bezig met het opzetten van een Shared Service Center in Eindhoven voor de controlling afdeling. Binnen dit proces ben ik verantwoordelijk voor een reeks entiteiten in Europa. Een hectische, maar uitdagende opdracht.

Ik besteed binnen Molex veel tijd aan vertalen. Omdat je als Controller het landschap overziet, snapt hoe de cijfers in elkaar zitten en omdat je je verdiept in het proces en de totstandkoming hiervan, kun je vrij snel aansluiten bij de wereld van je gesprekspartner. Daarnaast ben ik echt een mensen mens en ben ik van mening dat je alle radertjes binnen de organisatie nodig hebt om het grotere wiel te laten draaien. Door mijn verbindende factor zie ik mijzelf als de olie om de radartjes in beweging te krijgen én houden. We doen het samen, als team. Door kennis over te dragen, te blijven communiceren en vooral steeds te streven naar succesvol samenwerken, komen we verder. Op deze manier bouwen we samen een duurzame relatie met elkaar op. Dit is de voetafdruk die ik achterlaat en dat maakt mij trots.

Lees ook

Trots op onze nieuwe opdrachtgevers

In de afgelopen maanden hebben we de volgende mooie opdrachtgevers mogen verwelkomen...

Lees meer

RSG Finance, springplank van accountancy naar bedrijfsleven

Deskundig, betrokken en daadkrachtig. Het zijn de drie kernwaarden van RSG Finance....

Lees meer

Jubileumfeest IIA 20 jaar

IIA Nederland bestaat dit jaar 20 jaar en daarom vierden zij dit...

Lees meer