Data Professional Program weer gestart

Deze maand is het Data Professional Program weer gestart. Zes Data Professionals zijn in oktober aan hun 1-jarige opleiding begonnen. Zij ondersteunen vanaf dag één diverse bedrijven met het ontsluiten en controleren van data, het ontwikkelen en opstellen van rapporten en het uitvoeren van analyses. Na een jaar kunnen de Data Professionals zich Data Experts noemen en de opleiding wordt afgesloten met een internationaal erkend certificaat (ISQI).

 

“RSG biedt ambitieuze starters een steile leercurve. Starters die geïnteresseerd zijn in big data in theorie en praktijk, veel willen leren in korte tijd bij ambitieuze opdrachtgevers en ruim aandacht aan willen geven aan hun persoonlijke ontwikkeling adviseer ik om deel te nemen aan het programma.” Edgar Brouwer 

 

Het programma

Het programma is gestart in oktober 2019. Iedere Data Professional is nauwkeurig geselecteerd op de competenties van de Financial Data Expert: drive, energie, leergierigheid en nieuwsgierigheid, analytisch vermogen, creativiteit, flexibiliteit en communicatieve skills. Een Data Professional gaat aan de slag bij één opdrachtgever binnen de financiële afdeling en kan indien gewenst na een jaar overgenomen worden. Al vanaf de eerste dag is de Data Professional van grote waarde voor de opdrachtgever. Vanuit RSG wordt de Data Professional verder begeleid en gecoacht, waarbij ontwikkeling en evaluatie centraal staan. Gedurende de opleiding worden er diverse trainingen gegeven die volledig gericht zijn op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Data en Data Analytics. Iedere module wordt afgerond met een examen en assessment. Plezier en kennisdeling zijn ook een belangrijk onderdeel van het programma. Dit wordt ingevuld door middel van bedrijfsbezoeken, groepsopdrachten of andere activiteiten waarbij een beroep gedaan wordt op teambuilding.

De opleiding is opgedeeld in diverse modules. Eerst leren de Data Professionals de basisvaardigheden en hoe deze toepasbaar zijn tijdens de modules Foundation, Practitioner en Scrum. Vervolgens worden zij gespecialiseerd in de datascience door het leren van een programmeertaal die gericht is op onder andere machinelearning. Vanaf dit punt richt de ontwikkeling zich op de drijvende kracht achter de innovatie en implementatie van datadriven projecten. Ook worden de Data Professionals opgeleid om agile te kunne werken als productowner. Uiteindelijk hebben de Data Professionals zich optimaal ontwikkeld en kunnen zij teams via ongebaande wegen naar nieuwe inzichten en mogelijkheden begeleiden.

 

“Het RSG Data Professional Program biedt ambitieuze starters niet alleen de kans om te leren hoe ze big data in de praktijk kunnen gebruiken, maar ook op zoek te gaan naar potentiele verbeteringen die bereikt kunnen worden door Big Data-analyses.”  
Job Theulen

 

Voorgaande editie

Bij de voorgaande editie zijn onze Data Professionals gestart met het Professional Data Program bij opdrachtgevers Deli Home, Canna Corporate, Obvion, Achmea en ASML. Bij Deli Home is de Data Professional verantwoordelijk geweest voor het maken van Business Rapportages in SAP Business Objects, stond tevens direct in contact met de datawarehouse specialist en zorgde ervoor dat de juiste measures en dimensies aangemaakt werden. Bij Canna Corporate heeft de Data Professional zich beziggehouden met het bouwen van de BI-tool in het open source ERP-systeem waardoor financiële rapportages real time beschikbaar waren.

Reconciliatie van brondata tussen aangeleverde brontabellen in Microsoft Access en brontabellen in het datawarehouse, was de taak van onze Data Professional bij Obvion. Bij Achmea lag de mooie opdracht klaar om verantwoordelijkheid te nemen op het gebied van ontwikkeling van Continious Auditing binnen Internal Audit. De mogelijkheid tot kritisch analyseren van bestaande processen en het standaardiseren, (laten) automatiseren of robotiseren was mogelijk bij ASML. Stuk voor stuk hebben onze Data Professionals het afgelopen jaar mogen werken aan deze mooie en uitdagende opdrachten en kunnen zij zichzelf inmiddels echte Data Experts noemen. 

Voor het huidige Data Professional Program zoeken wij nog voor twee data analisten een opdracht. Wil je meer informatie over het programma of heb je een plekje vrij voor een van onze professionals? Neem dan contact op met Marc de Meij.

Lees ook

RSG Familiedag 2018

Op 7 juli jl. was de jaarlijkse RSG-familiedag 2018. Wat was het...

Lees meer

Young Professional Conferentie keert terug

De Young Professional Conferentie in samenwerking met IIA wordt nu voor de...

Lees meer

Young Professional Mini Conferentie terugblik

De eerste Young Professional Mini Conferentie in samenwerking met IIA op 28...

Lees meer