“Het internationale karakter van Molex, maakt mijn werk interessant en uitdagend”

Joost Jansen is sinds januari 2021 werkzaam als Interim Professional bij RSG. Met werkgevers als ASML en InnoEnergy op zijn naam, werkt hij nu via RSG bij Molex als Senior Accountant. Een mooie match, omdat Joost een financiële controlling achtergrond heeft. In deze blog vertelt hij graag meer over zijn rol.

Direct na mijn studie ben ik aan de slag gegaan binnen de controlling. Ik wist al vroeg dat deze richting mijn voorkeur had. Met vier jaar werkervaring op zak bij ASML als Senior Financial Analyst en bij InnoEnergy als Jr. Financial Controller, ben ik in januari gestart als interim professional bij RSG. Een kijkje in de keuken krijgen bij diverse bedrijven en verschillende rollen uitoefenen zijn de redenen waarom ik nu heb gekozen voor het interim vak.

Molex Group heeft wereldwijd vestigingen en de Regional HUB Finance in Eindhoven vertegenwoordigd de entiteiten van Europa. Momenteel zit de Finance HUB in een transitie waarin het Controlling team in Eindhoven steeds meer werkzaamheden overdraagt aan het Global Business Service team in India en audit/ tax team in Polen. Zo worden zaken waar je een standaard proces voor kunt schrijven steeds meer overgedragen aan India. Zaken als belastingen en audits gaat de vestiging in Polen overnemen. Regional HUB Eindhoven blijft uiteindelijk voornamelijk verantwoordelijk voor de judgement calls, het oplossen van problemen bij implementaties en een stuk procesverbetering.

In mijn rol als Senior Accountant ben ik verantwoordelijk voor de doorloop van de processen tijdens deze transitie en zorg ik dat de maandafsluiting goed loopt. Daarnaast ben ik ook het eerste aanspreekpunt voor issues en ben ik de schakel tussen de business partners van verschillende Europese entiteiten en de internationale teams in Polen en India. Op dit moment ben ik nog niet direct betrokken bij de transitie van overgebleven processen, maar ik verwacht op korte termijn ook steeds meer betrokken te raken bij het verder harmoniseren en waar mogelijk het overdragen hiervan.

Het internationale karakter van Molex, maakt mijn werk interessant en uitdagend. Door mijn rol als Senior Accountant kan ik samenwerken met verschillende culturen, zorg ik voor de doorloop van de processen en kan ik mij straks ook gaan bezighouden met de toekomstgerichtheid. Als je het mij vraagt is dit een mooie performance matrix en zit ik hier helemaal op mijn plek!

Lees ook

RSG organiseert netwerk ontbijtsessie

Woensdag 13 mei is de eerste RSG netwerk ontbijtsessie. De sessie wordt...

Lees meer

Inzet Octogram bij webinar communicatie

Afgelopen woensdag kregen onze finance professionals een webinar over communicatie. Dit werd...

Lees meer

RSG Finance wint award

We zijn TROTS! RSG Finance wint namelijk voor de vierde keer op...

Lees meer