De juiste mens op de juiste plek, dankzij PSV

Driessen HRM en RSG Finance werken sinds dit jaar samen. Jeroen Driessen (CEO Driessen HRM) en Ivo van Lierop (CEO RSG Finance) raakten bij een prijsuitreiking aan de praat over de samenwerking, maar ze kenden elkaar al via de PSV Business Club. Driessen: “het is dus een soort van ‘powered by PSV’.”

Uitzenden en detacheren
Driessen en Van Lierop raakten aan de praat tijdens de uitreiking van de FD Gazelle. Dat is een prijs voor de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Beide bedrijven hebben daar al meerdere keren gewonnen. De twee bedrijven zijn beiden actief op het gebied van HRM, legt Driessen uit: “Wij werken uitsluitend voor de publieke sector, we zorgen daar onder anderen voor het uitzenden en detacheren.” Dat houdt dus in dat Driessen een leraar regelt voor een school die een docent nodig heeft, of een ambtenaar met een bepaalde specialiteit als daarom gevraagd wordt door een overheidsinstantie. “Negen van de tien keer hebben we daar voor de juiste kandidaten. Maar in de publieke sector zijn er ook  hele specifieke functies waar gewoon heel moeilijk iemand voor te vinden is. Wanneer het om Finance & Control gaat, heeft RSG Finance een veel groter netwerk dan wij op dit gebied.”

Groeimarkt
En dus besloten de twee de krachten te bundelen, legt Ivo van Lierop uit: “Driessen HRM heeft  een sterk kanaal naar de publieke sector, ze krijgen dagelijks honderden vacatures en interim-opdrachten binnen. Voor RSG Finance is dat interessant omdat we zo bij klanten komen waar we anders  minder  snel terecht zouden komen. RSG Finance is actief in detachering en werving van specialisten op het gebied van Finance & Control. We zien dat de publieke sector voor ons een groeimarkt is, maar dat het ook een vrij gesloten sector is. Driessen biedt dus het kanaal, RSG Finance levert de mensen op het gebied van Finance & Control.

‘Groots met een zachte G’
Sindsdien klikt het erg goed tussen de twee bedrijven, zegt Driessen: “Onze achtergrond komt erg overeen. We zijn allebei Brabantse bedrijven. Bourgondisch, gemoedelijk. Maar we willen wel allebei de beste van Nederland zijn. ‘Groots met een zachte G’, zou je kunnen zeggen. Daarom identificeren we ons ook zo graag met PSV. De club heeft namelijk precies diezelfde bedrijfscultuur. Dat is de kracht van PSV.”

 http://www.psv.nl/psv/nieuws/artikel/de-juiste-mens-op-de-juiste-plek-dankzij-psv.htm

Driessen Professionals

Lees ook

RSG Kwartaalborrel 23 maart 2018

Vrijdag 23 maart vond onze eerste RSG – Kwartaalborrel plaats. Onder het...

Lees meer

Het kerstgevoel “Verbeter de wereld, eet met je hart”

Het kerstgevoel: velen hebben al geprobeerd te omschrijven wat het precies is....

Lees meer

Tim Kesler: “RSG draagt bij aan mijn ambitie om zzp’er te worden”

Interim Professional Tim Kesler over RA nieuwe stijl via RSG en zijn ambitie als...

Lees meer