Maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen finance

Kirsten Vermeulen heeft begin dit jaar haar studie bedrijfseconomie afgerond en vond haar eerste baan direct via RSG. Haar eerste opdracht was bij de Gemeente Vijfheerenlanden en hier heeft zij de rol van financieel medewerker vervuld. In deze blog lees je alles over hoe zij de schoolbanken verruilde voor een baan bij de gemeente.

Door mijn studie bedrijfseconomie, wist ik dat een baan binnen de finance een logische stap was. Op school leerde ik van alles over investeringen, boekhouding, processen en kostprijs- en risicoanalyses. En hoewel mijn studie grotendeels gericht was op ‘hardcore finance’, heb ik ook kennis mogen maken met maatschappelijk verantwoord ondernemen en non profit organisaties. Tijdens mijn studie heb ik ontdekt dat ik een voorkeur heb voor de publieke sector. Ik zie mijzelf dan ook het liefst werken op een finance afdeling binnen een gemeente, Rijksoverheid of het onderwijs.

Ontmoeting met RSG
In de afrondingsfase van mijn studie organiseerde Avans Hogeschool in samenwerking met RSG het Avans Talent Event. Het doel van dit event was om ons een betere aansluiting te geven met het werkveld en om inzicht te krijgen in je eigen soft skills en ontwikkelpunten. Als afsluiter van de avond was er een netwerkborrel en hier sprak ik met een van de medewerkers van RSG. Ik gooide mijn wensen op tafel en maakte kenbaar dat ik graag na mijn studie een baan wilde als financial binnen de publieke sector. RSG dacht direct al aan een specifieke vacature bij een gemeente waar ik goed op zou passen. Na een goed gesprek op kantoor bij RSG was alles in korte tijd geregeld, ik ging aan de slag als financieel medewerker bij Gemeente Vijfheerenlanden.

Mijn eerste baan
Door de fusie tussen de gemeentes Zederik, Leerdam en Vianen in januari 2019 was het noodzakelijk dat het beleid van de drie gemeenten en alle werkprocessen werd geharmoniseerd. Iedereen moest zijn plekje weer (terug)vinden binnen de nieuwe samenstelling en kleine achterstanden moesten worden weggewerkt. Ik ben ingezet als financieel medewerker om ondersteuning te bieden bij het opstellen van de jaarrekening van 2019 en het uitvoeren van AO/IC-controles. Ook heb ik geholpen bij de financiële crediteurenadministratie en gaf ik advies over procesverbeteringen. Mede door mijn hulp is het gelukt om de subsidie controles op tijd af te ronden en het voelt goed dat ik hieraan kon bijdragen. Een finance rol binnen de publieke sector, het is voor mij de perfecte combinatie.

Toegevoegde waarde
Ik heb een hands-on mentaliteit en zit ook niet graag stil. Ook ben ik echt een onderzoeker, innovatief en analytisch. Hier zit ook echt mijn kracht en toegevoegde waarde voor een opdrachtgever. Het maken van risicoanalyses en precies uitzoeken hoe een proces neergezet en verbeterd kan worden, vind ik de leukste en tevens ook de meest uitdagende aspecten van mijn vak. Ik vind het ontzettend gaaf als ik bij een bedrijf echt een voetafdruk kan achterlaten wanneer mijn opdracht is afgelopen. Met veel plezier kijk ik terug op mijn rol bij de Gemeente Vijfheerenlanden en ik ben klaar voor een nieuwe opdracht!

Lees ook

Succesvolle Young Professionals dag

We naderen het einde van het jaar, maar blikken nog met veel...

Lees meer

Ruim 10 procent ZZP’ers zonder opdrachten door wet DBA

Meer dan 10 procent van de zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) heeft momenteel...

Lees meer

RSG organiseert netwerk ontbijtsessie

Woensdag 13 mei is de eerste RSG netwerk ontbijtsessie. De sessie wordt...

Lees meer