Praktijkopleiding RA Nieuwe Stijl bij RSG

RA Nieuwe Stijl

Heb je de ambitie om het bedrijfsleven in te gaan maar moet je de RA-titel nog afronden? RSG biedt een traject om te ontdekken welke rollen er in de business aanwezig zijn! Velen zijn jou al voorgegaan en hebben via RSG de praktijkstage succesvol afgerond en hun titel behaald. Ook voor de praktijkopleiding nieuwe stijl, die na juli 2021 in zal gaan, is RSG klaar om accountants te begeleiden naar hun RA titel en in de tussentijd te laten proeven van het bedrijfsleven.

Het succesverhaal van Tim Kesler

“Het verbreden van mijn profiel, ontwikkelen van mijn soft-skills en vergroten van mijn netwerk via RSG draagt bij aan mijn ambitie om zzp’er te worden.”

 

Lees verder

Het succesverhaal van Bart Wenting

“Via RSG ben ik nu praktijk-stagebegeleider. Samen met jou kijk ik naar je uitdagingen en interesses om zo op zoek te gaan naar de juiste opdracht.”

 

Lees verder

Het succesverhaal van Jordie Wennekes

“Ik volg een Post-Master Accountancy, maar wil ook mijzelf breder oriënteren. Bij RSG kreeg ik deze kans. Als je het mij vraagt, het beste van twee werelden!”

 

Lees verder

Waarom RSG?

Veel auditors ronden hun RA-titel af bij een accountantskantoor. Wij zorgen ervoor dat je niet alleen in de accountancy hoeft te blijven werken, om toch je praktijkstage af te ronden. Zo bieden wij flexibiliteit in opdrachten, zodat je meer ervaring op kunt doen buiten de Audit/Assurance. Hierdoor kun jij op persoonlijk vlak veel sneller ontwikkelen door mee te denken in strategie, stakeholdermanagement en het bereiken van doelstellingen en verbeteringen.
Daarnaast faciliteert RSG opdrachten binnen external & internal audit om aan je uren te komen en tevens ook op het juiste niveau om aan de kwalitatieve norm te voldoen! Zo zijn deze opdrachten binnen een Big-4 omgeving of binnen een kleiner kantoor, maar ook alvast in het bedrijfsleven met een internal audit opdracht.
Tevens is een belangrijk voordeel van het ‘RSG traject’ dat busy season minder van jouw urenbesteding vraagt, doordat je doorgaans niet meer dan 40 uur per week aan het werk bent. Ook een reden om jouw veilige omgeving van het accountantskantoor om te ruilen voor RSG.

Samen met collega’s met dezelfde studieachtergrond en die jouw ambitie delen om het bedrijfsleven in te gaan, leer je van elkaars groeipad en spar je over de vraag ‘wat wil ik nu precies?’ Daarbij biedt RSG inhoudelijke- en soft skill trainingen aan die aansluiten op het bedrijfsleven (zoals business controller en stakeholdermanagement). Uiteraard zijn er ook voldoende informele activiteiten, zoals de borrels en het jaarlijkse teamuitje (in het buitenland).

Meer over RSG

Praktijkstage via RSG

Aangezien je tot 1 juli 2021 je praktijkstage in de oude stijl kan afronden bereidt RSG zich voor op de veranderingen voor de nieuwe stijl. Evenals voorheen blijven het jaarplan, semestersverslagen (per half jaar), praktijkreferaat (in semester 5) en het geïntegreerd slotexamen van toepassing.

RSG biedt hiervoor: praktijkstage begeleiding met een eigen praktijkstagebegeleider en voldoet aan dezelfde voorwaarde als een accountantskantoor. Bovendien faciliteren wij een oefententamen met een RA, zodat jij perfect voorbereid bent voor jouw mondeling.

Urennorm voor de praktijkstage

De kwantitatieve urennorm
Wij zorgen dat jij minimaal 500 uur per jaar aan assurance werkzaamheden kan verrichten die RSG faciliteert bij diverse accountantskantoren waar jouw collega’s in het verleden met tevredenheid al hebben gewerkt.

De kwalitatieve urennorm
Je wordt ingezet als beginnend beroepsoefenaar, waarbij je opdrachten aangeboden krijgt die ervoor zorgen dat je zelfstandig richting en uitvoering kunt geven aan een controleopdracht. Tevens stelt RSG je in de gelegenheid om jouw bevindingen en resultaten te bespreken met de klant en partner.

Belangrijke veranderingen door het NBA

Een aantal verplichte onderdelen gedurende de praktijkstage worden ingevuld door de koppeling te leggen tussen het werken bij een accountantskantoor én jouw toekomstige opdrachten in het bedrijfsleven:

  • Invoering 0-meting bij start praktijkopleiding. Dit houdt in dat wij samen een persoonlijkheidstest bij indiensttreding aanbieden om jouw talenten, voorkeursstijlen en startpunt in kaart te brengen. In jouw persoonlijk ontwikkelingsplan worden zowel theoretische als persoonlijke vaardigheden meegenomen;
  • Trainingsprogramma en intervisiegesprekken. Het bijwonen (samen met jouw collega’s) van trainingen om aandacht te besteden aan de ontwikkeling van je algemene en communicatieve beroepsvaardigheden en je beroepshouding. Hierbij houden wij rekening met de voorschriften van de VGBA en de ViO. De intervisie gesprekken zijn conform de methode van moreel intervisie model (MIM), wat een belangrijk onderdeel is binnen de semesterverslagen en slotexamen. Aanvullend faciliteert RSG ook het doorkijken naar een rol als business partner, waarbij je bijvoorbeeld gaat meedenken in het realiseren van doelstellingen of vormgeven van een nieuwe strategie bij een bedrijf;
  • ICAIS casus, waarin je op het gebied van bestuurlijke informatievoorziening en IT een organisatie gaat beschrijven. Deze beschrijving maak je bij de organisatie waar je werkt of die je controleert;
  • Het up-to-date houden van actualiteiten en kennis omtrent accountancy faciliteren wij door enerzijds samenwerking met externe partijen en anderzijds intern door het organiseren van seminars, events en bijeenkomsten met collega accountancy interim professionals.

Wil jij net als Tim, Bart en Jordie een goede baan binnen een organisatie waarmee jij affiniteit hebt en ook de garantie dat je alsnog je RA kunt halen? RSG helpt je graag verder, solliciteer direct!

Ben je enthousiast geworden over RSG? Solliciteer dan direct! 

Michael McGourty – Account Manager

Ik ben al sinds 2014 verantwoordelijk voor de juiste match tussen opdrachtgever en kandidaat binnen het Audit, Risk & Compliance domein. Heb je nog vragen? Bel mij via 06-51833360 of neem contact op via onderstaande button.

 

Neem contact op