Bart Wenting: “Dit is waarom ik mijn praktijkopleiding tot RA heb afgerond bij RSG”

Interim Professional Bart Wenting over het afronden van zijn praktijkopleiding bij RSG. 

Na 7 jaar te hebben gewerkt in de accountancy ervaarde ik onvoldoende werkplezier. Voor mij kenmerkt de accountancy zich door een ontwikkeling in de sector met een toenemende mate van dossiervorming en dat je beperkte invloed kunt uitoefenen om een organisatie te verbeteren. Deze focus vormde voor mij de reden om te ontdekken waar ik buiten de accountancy mijn werkplezier uit kon halen. Voordat ik de overstap kon maken had ik echter nog één uitdaging: het afronden van mijn laatste jaar voor de praktijkstage, ik was namelijk al best ver…

De zoektocht naar een nieuwe baan vond ik lastig, want wat wilde ik dan wel? Ook na meerdere sollicitatiegesprekken en adviezen had ik nog steeds geen goed beeld. Ik wilde graag een baan in een richting waarbij ik kan meedenken in verbeteringen, minder achter de laptop zit en meer kan spreken met stakeholders. RSG biedt mij de oplossing voor beide uitdagingen, ik kan hier mijn RA afronden én verschillende business opdrachten uitvoeren om te ervaren waar mijn werkplezier ligt!

Ik heb mijn praktijkopleiding afgerond, doordat RSG specifieke opdrachten aan kon bieden en ik een eigen praktijk-stagebegeleider kreeg die mij intensief kon begeleiden. Het is gelukt binnen het normale tijdspad. RSG had met verschillende organisaties contact waarbij ik uit meerdere business opdrachten kon kiezen. Vanuit mijn zoektocht, konden wij open en eerlijk de (korte) opdrachten uitkiezen en samen evalueren wat er allemaal speelt ‘in de business’. Inmiddels heb ik een scherper beeld welke werkzaamheden het beste bij mij passen, namelijk in multidisciplinaire teams het gezamenlijk initiëren en het realiseren van verbeteringen.

Om andere Interim Professionals te helpen vervul ik nu een rol als praktijk-stagebegeleider. Naast het begeleiden van de praktijkopleiding zijn wij ook in overleg, welke uitdagingen en interesses iemand ervaart op de verschillende business opdrachten, met als einddoel: de juiste opdracht vinden. Ook de business manager en andere collega’s ondersteunen in deze zoektocht. In welke rol ligt jouw werkplezier? Ik kom graag met je in contact via LinkedIn om hierover te spreken!

Lees ook

Barbara Fons: “Door te kijken wat een persoon drijft en waar iemand ook écht gelukkig van wordt, probeer ik telkens weer het verschil te maken in mijn werk”

Barbara is 23 jaar en recent afgestudeerd als toegepast psycholoog. Met een...

Lees meer

Chief Audit Executive event geslaagd

Het Chief Audit Executive Event was weer een geslaagde editie. Dit evenement...

Lees meer

Advertorial RSG Finance in Audit Magazine

RSG Finance draagt als betrokken partner bij aan een flexibele Internal Audit...

Lees meer