Hoe inzicht in competenties & drijfveren tot een stevige kwaliteitsimpuls van je team kan leiden

Het Audit team van één van de top 10 gemeenten van Nederland werkt nu een aantal jaar samen. Eerder dit jaar is de laatste versterking aan het team toegevoegd. Het team is compleet, beschikt over veel kennis en ervaring maar wil graag de laatste stap maken, als het gaat om kwaliteit, inzetbaarheid en persoonlijke ontwikkeling. De stap maken van een goede “7” naar een ruime “8,5”!

Doordat men vooral op kennis & kunde is gerekruteerd en het werk verdeelt, is nooit stil gestaan bij de persoonlijke drijfveren, interpersoonlijke vaardigheden en de onderliggende persoonlijkheid van eenieder. Kortom: men weet prima van elkaar wat men kan, maar wat iemand écht wil en drijft, daar was vooralsnog geen beeld bij.

RSG is door de Concerncontroller van deze Gemeente gevraagd hierbij te helpen door middel van een Competentie- en Persoonlijkheid Scan. Enerzijds voor de 6 individuen, maar daaruit volgend ook de Groepsscan. Nadat de 6 teamleden het assessment hadden ingevuld en individueel hebben besproken met de adviseur vanuit RSG, is een workshop georganiseerd.

Doel van deze sessie: door stil te staan bij de verschillende persoonlijkheden krijgt het team beter inzicht in elkaar en elkaars drijfveren, wensen en ambities. Hiermee kan vervolgens de stap gemaakt worden naar: Hoe kan Team Audit de zichtbaarheid- en dienstverlening richting haar interne klant nog verder verbeteren?

Deze vraag beantwoorden begint voor hen bij het beantwoorden van de volgende sleutelvragen:

– Welke behoefte aan persoonlijke groei & ontwikkeling zien we?
– Waar liggen ieders sterktes binnen het team? Waar krijg iemand wel/ geen energie van?
– Op basis daarvan: is het werk tot nu toe wel logisch verdeeld?
– Op welke wijze kunnen we ons werk gaan verdelen zodat we onze dienstverlening naar het volgende niveau kunnen brengen?

Teamscan

Dankzij de teamscan en daaropvolgende workshop, begeleidt door een gecertificeerde adviseur vanuit RSG, kwamen de antwoorden op de eerste drie vragen open op tafel te liggen en kon het team samen aan de slag om de laatste vraag te beantwoorden. Door het door RSG zorgvuldig begeleide groepsproces heeft het Audit Team concrete handvatten gekregen die voorheen onzichtbaar en onduidelijk waren en daardoor niet besproken werden. Met behulp van de deskundige begeleiding van de adviseur vanuit RSG en de inzet van alle betrokkenen, kan de Concerncontroller nu gericht met zijn team aan de slag om iedereen te coachen en te begeleiden en met het team de vervolgstap maken!

Quotes van de deelnemers:
“Met de inzichten van vandaag kunnen elkaar nog verder versterken”
“We weten nu waar we vandaag mee aan de slag kunnen”
“Naast de inhoudelijke kant hebben we nu het inzicht om écht het beste Audit Team te worden”

Wil jij met jouw team ook een teamscan doen of wil je eerst eens praten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via info@rsg.nl of bel 085-2736170.

2020 | WHITE PAPER | TEAMSCAN

Lees ook

RSG organiseert netwerk ontbijtsessie

Woensdag 13 mei is de eerste RSG netwerk ontbijtsessie. De sessie wordt...

Lees meer

De juiste mens op de juiste plek, dankzij PSV

Driessen HRM en RSG Finance werken sinds dit jaar samen. Jeroen Driessen...

Lees meer

Mijn reis naar interne verbinder en adviseur

Interim professional Bart Wenting is via RSG werkzaam als Internal Auditor bij...

Lees meer