Gerard Huvenaars: “door mijzelf te blijven verbreden kan ik mijn ambities in de toekomst realiseren”

Interim professional Gerard Huvenaars heeft via RSG in de afgelopen 2,5 jaar gewerkt bij onder andere EY en ASML. Momenteel zit hij op opdracht bij WVDB als senior auditor. De verantwoordelijkheid voor verbeteringen in de beheersingsomgeving en informatievoorziening spreekt hem binnen het controllersvak het meeste aan. In deze blog lees je alles over zijn loopbaan en ambities voor de toekomst.

Van opleiding tot eerste baan
Het is inmiddels al een tijd geleden dat ik na afronding van de mavo mijn avontuur in de financiële wereld ben begonnen. Eerst nog door het volgen van een administratieve mbo-opleiding, die mij een solide basis heeft gegeven voor verdere ontwikkelingen binnen de financiële sector. Met deze kennis op zak en de continue drive tot het verbreden van kennis en vaardigheden, vond ik gedurende de hbo-opleiding bedrijfseconomie een ideale combinatie van theorie en praktijk in de vorm van een werk-/leer traject. Dit traject kan ik iedereen aanraden! Deze combinatie versterkt de ontwikkeling van inhoudelijke kennis, om nog maar te zwijgen over het opdoen van persoonlijke vaardigheden. Vanuit een eerdere studieopdracht was ik in contact gekomen met Baker Tilly (toen nog Berk). Na een goed gesprek kon ik daar starten en het werk-leertraject volgen. Na afronding van dit traject werd mij daar een vaste baan aangeboden.

Verbreding en verdieping
Blijvend zoekende naar een verbeterde versie van mijzelf ben ik daar doorgegroeid en heb ik mijn post-masteropleiding tot Registeraccountant afgerond. In deze periode heb ik mij onder andere het procesmatig en risicogericht denken eigen gemaakt. Vooral het efficiënt inrichten van het controleplan, het in kaart brengen van deficiënties in de organisatie van opdrachtgevers en het schrijven van aanbevelingen hierin waren werkzaamheden die mijn interesse wekte. De diversiteit in controleopdrachten en soorten klanten maakte deze periode zeer interessant en leerzaam.

Overgang naar detachering
In de periode bij Baker Tilly werd tevens mijn interesse gewekt in ‘de andere kant van de tafel’: het controllers vak. De verantwoordelijkheid voor verbeteringen in de beheersingsomgeving en informatievoorziening spreekt mij daarbij vooral aan. De vaardigheden die ik in de Accountancy heb opgedaan kan ik daar perfect kwijt. Vanuit mijn netwerk kwam ik in contact met RSG en na een goed gesprek ben ik daar 2,5 jaar geleden begonnen. Een mooie mix van Audit en Business gerelateerde opdrachten stond mij te wachten.

Inmiddels heb ik een aantal interessante opdrachten kunnen doen bij onder andere EY en ASML. In het bijzonder ben ik geïnteresseerd in het verschaffen van sturingsinformatie op basis van (financiële en niet financiële) informatie en het ontwikkelen van procesmatige verbeteringen. Hierin heb in inmiddels een aantal leuke opdrachten kunnen doen! Het uitvoeren van Audit opdrachten houdt mij scherp in de ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving, verslaggeving, controlerichtlijnen, en IT. Op dit moment vervul ik de rol als Senior Auditor bij WVDB.

Huidige ontwikkelingen
En toen brak het COVID-19 virus uit. Een bijzondere periode voor iedereen en vooral veel thuiswerken en online vergaderen. In mijn huidige rol als accountant schuift daarbij de adviserende rol sterk naar voren, wat voor mij persoonlijk een mooie kans is. Veelvuldig overleg met organisaties, stakeholders en andere betrokken accountants geeft nieuwe inzichten. Monitoring van bedrijfsmatige ontwikkelingen en plannen, sparren over mogelijke scenario’s op korte en lange termijn en ondersteuning bij de financiële uitwerking. Hierbij volgen we natuurlijk de overheidsmaatregelen en stimuleringsregelingen die klanten kunnen helpen. Deze adviserende functie in een dynamische omgeving spreekt mij zeer aan.

Binnenkort had mijn huidige opdracht bij WVDB tot een einde gekomen, maar gezien de huidige ontwikkelingen zijn er inmiddels plannen tot het opzetten van speciale teams bij WVDB, specifiek voor COVID-19 gerelateerde taken. Ik ben dan ook verheugd om te melden dat mijn opdracht bij WVDB is verlengd en dat ik onderdeel mag zijn van een van deze teams.

Toekomst
In de nabije toekomst zie ik mijzelf verder ontwikkelen, breder oriënteren in het controllerswezen en uiteindelijk een vaste en overwogen stap te maken naar de business. Een afwisseling van opdrachten via RSG in Business control, Financial control, Internal Audit, zowel bij multinationals als MKB ondernemingen, maakt het mogelijk om uiteindelijk een gedegen keuze te maken in mijn vervolgcarrière. Het uitgebreide netwerk van RSG biedt een diversiteit in opdrachten waar ik naar op zoek ben.

Vanuit RSG wordt ik ondersteund in het vormen van een sterker profiel en breder netwerk, omdat dit vervolgens weer deuren tot nieuwe opdrachten opent. Ook worden intern trajecten opgestart die de transitie naar de business zullen helpen. De invulling hiervan komt tot stand door goed onderling overleg met interim professionals. Ook biedt het ruimte voor ontwikkeling op het gebied van soft skills, managementtechnieken, communicatievaardigheden en toepassing van data, maar ook praktische zaken als basiskennis van veel voorkomende ERP-systemen. Mede door de juiste ondersteuning vanuit RSG zie ik een mooie toekomst in de business tegemoet!

Lees ook

De juiste mens op de juiste plek, dankzij PSV

Driessen HRM en RSG Finance werken sinds dit jaar samen. Jeroen Driessen...

Lees meer

Publicatie in Coronakrant.nl

Marcel Stevens van Coronakrant.nl interviewde onze collega’s Robert Zoontjens en Eelco Bosscher...

Lees meer

RSG Finance – GRC en Public wenst iedereen fijne feestdagen!

Your browser does not support the video tag. I suggest you upgrade...

Lees meer