Stefan Sanders: “Na 10 jaar nog altijd vol vertrouwen in RSG”

Al ruim 10 jaar bemiddelt RSG de carrièreswitches van Stefan Sanders. Waar hij in het begin van zijn loopbaan bewust koos voor een interim-rol, zit hij nu volledig op zijn plek als Manager Finance & Operations bij BPD. In deze blog vertelt Stefan zijn verhaal over zijn carrièrepad en de bemiddeling door RSG.

Na mijn afstuderen koos ik heel bewust voor een baan als interimmer. Op deze manier kon ik na mijn Master Controlling kijken welke finance discipline mij het beste paste, zonder direct ergens voor langere tijd aan vast te zitten. In deze tijd kwam ik erachter dat ik de meeste energie kreeg van een rol dicht tegen de business aan, een rol waarin je het ‘verhaal achter de cijfers’ mede kan beïnvloeden. Via een relatie met technisch gedetacheerde kwam ik in contact met Ivo van Lierop. Hij richtte niet veel later RSG op en we bespraken hoe ik gefaseerd de overstap kon maken van een interim-rol naar een vaste functie als Business Controller.

Van Vion naar ASML
En zo geschiede. Het eerste jaar werkte ik als interimmer via RSG (nummer vijf op de payroll) bij Vion en na een jaar maakte ik de overstap naar een vaste functie. Het was een mooie kans en direct vanaf het begin was er wederzijds vertrouwen dat dit ging slagen. Dat vertrouwen is na ruim 10 jaar nog steeds ongeschonden. Hoewel ik niet meer werk als interimmer, heeft RSG al die jaren de stappen in mijn carrière verzorgd.

Zo ging ik na mijn tijd bij Vion via RSG aan de slag bij ASML. Zij stonden voor grote uitdagingen door de enorme geplande groei die ASML wilde realiseren. Dit was voor mij de perfecte uitdaging! In mijn nieuwe rol was de belangrijkste taak om een financieel robuuste supply chain in te richten, een die de groei van ASML kon volgen. Ik wist zeker dat ik hier van toegevoegde waarde kon zijn en dat ik samen met een team echt iets kon neerzetten. Dit heeft mij toen ook doen besluiten om over te stappen.

Toegevoegde waarde RSG
Wat ik zo positief vind aan RSG is dat zij altijd in contact zijn gebleven met mij, vaak op informeel vlak. Het contact wat we hadden én hebben verloopt veelal via een netwerkborrel, een belletje of een berichtje op LinkedIn. En natuurlijk als er vanuit RSG een passende vacature binnenkwam, waarbij ze aan mij dachten was er natuurlijk wel extra contact. Ik was niet altijd bewust opzoek naar een nieuwe baan, maar stond er wel voor open. RSG gaat het gesprek met je aan en wil weten wat er bij jou en je groeiambities past, ze willen je écht leren kennen.

Het maken van deze goede match is naar mijn mening ook echt de kracht van RSG. Ze kennen de klant en ze kennen ook hun kandidaten. Wanneer je dan op gesprek gaat bij een klant dan klopt het gewoon en voelt het allemaal goed. Dat bewijst zich overigens ook wel, ik ben drie keer op gesprek geweest voor een nieuwe baan met bemiddeling vanuit RSG en drie keer was het direct goed en had ik de baan te pakken. Daarnaast is een goede match ook essentieel vanuit de opdrachtgever gezien, het is zaak om geen credits te verspelen welke je wellicht jarenlang hebt opgebouwd. Je kunt niet drie mensen sturen, als hier geen potentiële nieuwe medewerker tussen zit.

Ambities voor de toekomst
Ik heb echt een finance achtergrond, maar ben mij in de afgelopen jaren ook steeds meer op het operatievlak gaan begeven. Deze verbreding brengt mij meer kennis en inzichten, wat je uiteindelijk beter in staat stelt om optimaal toegevoegde waarde te generen vanuit de combinatie finance en operatie. Een extra verbreding heb ik nu gevonden in mijn nieuwe baan bij BPD. Ik heb hier naast finance een brede operations verantwoordelijkheid. Van waarde is dat ik mijn brede ervaringen uit verschillende industrieën samen kan brengen in deze rol. ASML is bijvoorbeeld een LEAN gerichte organisatie. Vanuit de Lean gedachte kijk ik nu ook naar de complexiteit van projectontwikkeling bij BPD.

En hoewel mijn overstap van ASML naar BPD geen voor de hand liggende keuze was, heb ik hier geen moment spijt van gehad. BPD is een uiterst professionele organisatie met een open en leergierige cultuur. Er wordt hard gewerkt en de loyaliteit naar de organisatie is enorm. Ook ligt er een berg aan uitdagingen en ik vind het alleen maar heerlijk om daarin terecht te komen. Zo is een van de uitdagingen bijvoorbeeld de krapte en betaalbaarheid op de woningmarkt. Vanuit BPD zetten we vol in om hier een positieve bijdrage aan te leveren. Een andere uitdaging is bijvoorbeeld strakker sturen op de planning en control cyclus om te bewaken dat we doen wat we beloven als regio zijnde. Twee fantastische uitdagingen, waar ik mij iedere dag met veel plezier voor de volle 100% voor inzet.

Lees ook

Tim Kesler: “RSG draagt bij aan mijn ambitie om zzp’er te worden”

Interim Professional Tim Kesler over RA nieuwe stijl via RSG en zijn ambitie als...

Lees meer

De accountancywereld verruilen voor het bedrijfsleven

Thomas Venhuizen, een gedreven RSG-professional met een brede ervaring binnen de finance...

Lees meer

Young Professional Mini Conferentie terugblik

De eerste Young Professional Mini Conferentie in samenwerking met IIA op 28...

Lees meer